genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Olsson, Albin, Vallarum, född 19252012-11-09 12:38

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=40807
2012-11-08 17:48 

Jag Jarl Hansson född 19480218 i långaröds förs.
Min pappa namn var Albin Olsson 19250323 i fränninge förs.
Var kan jag finna ett avtal om erkännande om faderskap?
Eller något som bevisar att han är min pappa. Det står inskrivit i födelséboken.
HVH
Jarl
  SVAR 2012-11-08 17:56

Ett faderskapserkännande finns i barnavårdsnämnden/socialnämnden i kommunen där Långaröd låg. Det bör finnas en barnavårdsakt i kommunarkivet. Idag tillhör Långaröd Hörby kommun. Kontakta Hörby kommun.

Eva M
  SVAR 2012-11-08 18:02

Din far verkar inte vara i livet. Blev du kallad till bouppteckning (antar att han dog i Sverige)? Om du inte blev det, beror det antagligen på att du inte var antecknad i hans personakt.

Eva M
  SVAR 2012-11-09 10:22

Tack Eva!
Min far dog 1999 och har inte blivit kallad till boupteckning.
Har varit i kontakt med Hörby kommun .Dom har sökt men där fanns ingenting. Jag har kontaktat dom igen för en koll till.
MVH
Jarl
  SVAR 2012-11-09 12:38

Jarl, tyvärr tillhör du en årgång när utomäktenskapliga barn inte antecknades i faderns personakt med automatik. Faderns namn antecknades i barnets akt. Jag känner någon född samma år som du som råkade ut för samma sak. Han hade aldrig haft kontakt med sin far. Fadern hade gift sig och fått nya barn. Han fanns inte med vid boskiftet men för hans del gjorde det inget för boet efter fadern var "fattigt".
Du kan ringa skatteverket och beställa en kopia av bouppteckningen om du vill veta. Du kan bli besviken.

Eva M

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies