genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Månsdotter, Gunnil, Örkelljunga, 11 juli 17692006-11-02 13:56

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=3938
 

I månfa år har jag sökt föräldrarna till den Gunnil Månsdotter, som den 11 juli 1769 gifte sig med Bengt Tufvesson i Örkelljunga. Paret bodde först på Klippebygget, men flyttade senare till Ljungaskog. Damtidigt söker jag också föräldrarna till svärsonen Nils Christensson gift i Rya den12 juni 1803 med Annika Bengtsdotter. Jag har gått i genom kyrkböckerna många gånger, men inte med säkerhet kunnat fastställa föräldarna. Vet någon är jag tcksam för tips.
  SVAR

Om Nils Christensson är född i Rya så kan han vara född 1768-12-16, Åkarp, Rya. Föräldrar: Christen Nilsson och Bengta Johansdotter. (ref: Rya födelseregister) Mvh, Bengt
  SVAR

Nils Christensson, som föddes 1768-12-16 i Åkarp, bor i Åkarp 1813-09-02 och 1816-08-02 då han är fadder till hans bror Elias barn i Örkelljunga. Alltså kan det inte vara samma Nils Christensson som var gift med Annika Bengtsdotter på Rya torp. Annikas Nils Christensson dog redan 1809-01-08. Gunnil Månsdotter, som var gift med Bengt Tuvesson, föddes 1743-07-13 i Sjunkamossa. Hennes bror var Bonde Månsson som finns med som fadder vid flera tillfällen. Även hennes övriga syskon är faddrar till hennes barn. Gunnil och Bonde Måns föräldrar var Bonde Månsson och hans hustru Annika Nilsdotter på Siunkamossa. Med vänliga hälsningar
  SVAR

Nytt försök så får vi se om jag får rätt på det denna gången! "Gunnil och Bonde Måns föräldrar var Måns Bondesson och hans hustru Annika Nilsdotter på Sjunkamossa"!
  SVAR

Tack för information om Gunnils föräldrar. Jag fick därmed bekräftat, vad mina egna efterfirskningar lett fram till. Beträffande Nils Christensson, så kan man med ledning av uppgifterna i sambanv med dödsfallet komma fram till att Nil föddes 1774 plus minus 1 år. U Tickarp föddes den 20 aug 1773 en Nils Christensson Sjöberg, som sontill Christen Milsson Sjöberg och K arna Nilsdottter Stadig. Min hypotes är att detta kan vara den Nils jag söker. Rackdam för synpunkter. Hälsningar Sven Strand
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies