genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Michelsson, Truls, Ivetofta, 2012-08-28 11:11

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=38748
2012-08-27 17:41 


Jag söker uppgifter om Truls Michelsson och när är han född och vilka hans föräldrar var ?

På DDSS finns det vigselbevis; Vigda i Ivetofta församling 1823-12-28

Brudgummen; Trulls Michelson
Titel; dräng
Ort; Näsum

Bruden; Karna Ericsdotter

Titel; piga
Ort;Råby
....
På ( AD-Online-abonnemang) hittade jag att Truls Michelsson dog 1869-03-22 i Råby 7 och han blev vid dödsfallet 78 år 8 månader och 14 dagar. Enligt tabellen på, http://hem.bredband.net/hashul/index.htm åldersberäkning, så skulle Truls Michelsson vara född 1790-07-08.
På ( AD-Online-abonnemang) kan jag ej hitta några mera uppgifter om hans föräldrar. Kanske finns det några fler uppgifter om honom på Landsarkiven i Lund ?

Mvh Maria H.
  SVAR 2012-08-27 18:46

Jag tittade på vigselnotisen i DDSS. Brudens far bor på Råby 7. De gifter sig i Ivetofta. Står det ingen födelseort i Hfl för Ivetofta ? Jag trodde det var Råby vid Lund men han bor ju hela livet i Ivetofta församling.

Du får leta efter en bouppteckning och se om där står något. Titta i mantalslängder, om de finns, för Ivetofta.

Eva M
  SVAR 2012-08-28 11:11

 I hfl står det att han är född: 1791-07-18 i Ljungby om det är Trolle-Ljungby som menas vet jag ej, det ser ut som om han kom till Råby från Jämshög.
Gården som Tryls kom till blev uppkallad efter honom och kallades för Trylsagården eller Trylsas den brann ner ca: 1946.

På platsen byggde mina föräldrar sitt hus 1948.

Sten.


Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies