genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016], , Nillingehuset, Gryt, 2006-10-14 13:35

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=3729
 

Hej, Åtminstone under 1700-talet bodde några av mina anor under några generationer i Nillingehuset i Gryts socken. Är det någon som vet om det någonstans finns uppgifter om Nillingehuset? Var låg huset? Var kommer namnet ifrån? Finns gårds-/ husbeteckningen kvar idag? Alla upplysningar är av intresse. Med vänliga hälsningar, Birgitta
  SVAR

Det finns en bok skriven av Otto Wallin om gårdar och torp i Kvittinge, Gryts församling. Kvittinge ligger strax väster om Wanås slott. Huset kallades Nilingens, huset finns inte kvar Två bröder Sven o Nils utvandrade till USA 1850-60.
  SVAR

Hej Maritta, Tack för informationen. Hur får jag tag i Otto Wallins bok? Med vänliga hälsningar, Birgitta
  SVAR

Hej Cecilia, Stort tack. Ska genast kolla upp artiklarna. Med vänliga hälsningar, Birgitta
  SVAR

Hej Birgitta, Jag tror det ska vara Erik Vallin, inte Otto. Enligt min mor så skulle det handla om en artikel i någon av Göinge Hembygdsförenings årsböcker. Hon tror det det är 1988, och enligt Hembygdsföreningens register över artiklar i årsböckerna så finns det i 1988 årsbok "Böndernas och Torparnas Kvittinge" av Erik Vallin. Sedan finns det ytterligare en artikel om Kvittinge, i 1989 årsbok. http://www.goingehembygd.just.nu/ MVh Cecilia Månsson

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies