genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016], Helmar Ingegärd, Stockholm, född 19142012-06-09 18:08

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=37433
2012-06-09 01:22 

Är det någon som vet något om Helmar Ingegärd, jag vet inte hennes efternamn
Hon föddes 5 augusti 1914 i stockholm
Hon dog i Lidingö församling 27 december 2006.

Jag vet inte riktigt veta mer om henne och jag kan hitta något om henne på nätet.
  SVAR 2012-06-09 04:20

Till dem som svarar se mitt svar på tråden Nils Holger Holgersson.
Leta själv i rotemansarkivet.

Eva M
  SVAR 2012-06-09 10:24

Enligt Matteus församlings födelsebok så var Helmar Ingegärds föräldrar Vaktmästare Hilmar Mauritsson och Ester Amalia Hillerström. Hon bör alltså ha haft efternamnet Mauritsson som ogift. Du hittar mer information om dem på Rotemansarkivet (http://www2.ssa.stockholm.se/Rotemansarkivet/Search.aspx) om du söker på Efternamn Mauritsson.
  SVAR 2012-06-09 15:01

tack för hjälpen. :)

Jag försökte bara att söka på webbplatsen du gav mig länka till, men den säger att det finns inga resultat för Helmar Ingegärd?
  SVAR 2012-06-09 15:01

tack för hjälpen. :)

Jag försökte bara att söka på webbplatsen du gav mig länka till, men den säger att det finns inga resultat för Helmar Ingegärd?
  SVAR 2012-06-09 18:08

Skriv in mauritsson i rutan under "Efternamn" och se till att inte "Exakt fras" är förbockad. Klicka sedan på "Sök" så ska du få upp 12 stycken Mauritsson, varav tre Hilmer och en Helmar Ingegärd. Du kan också försöka med att skriva in helmar ingegärd under "Förnamn", men då får du bara upp henne, och inte hennes familj.

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 

 


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies