genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Holgersson, Peter Magnus, Sweden, född 18492012-06-08 15:18

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=37403
2012-06-08 00:46 

Hallå
Jag letar efter hjälp med information och kunskap om Peter Magnus Holgersson och hans familj och förfäder.
Peter Magnus Holgersson är född 7 AUGUSTI 1849 i Torhamn Sverige. Han var gift med Anna Cecilia Andersdotta född 7 maj 1856 i Kristianopel, Sverige.
Jag vet att de fick en son Viktor Holgersson 1880.

Hoppas någon kan hjälpa.
Tack på förhand :)
  SVAR 2012-06-08 09:50

Se även diskussionen på http://forum.scangen.se/?svar=37388.
  SVAR 2012-06-08 14:02

tack. men diskussionen är inte mer kunskap, utöver vad jag redan vet

men du måste ha tack ändå
  SVAR 2012-06-08 14:17

Länken var mer till övriga som hjälper dig, så att de inte letar upp samma uppgifter som du redan fått. Det är lätt hänt eftersom du nu har tre olika frågor om personerna i den här familjen.
  SVAR 2012-06-08 14:31

ok men tack ändå.
Jag letar efter olika personer i här eftersom jag inte riktigt hur annars att gå vidare, eftersom jag inte bor i Sverige.
så detta är det enda sättet jag tror att jag kan gå, eftersom jag inte kan läsa i kyrkböcker etc.

Jag beklagar min svenska är inte bra :)
  SVAR 2012-06-08 14:38

Visst är det olika personer, men de är ju släkt med varandra, och då kan det vara bra att ha dessa bakgrundsuppgifter för att lättare hitta fram till personerna du söker. Det var därför jag länkade till efterlysningen ovan.

Om du kan läsa svenska någorlunda så kan du abonnera på kyrkböcker via t.ex. ArkivDigital (http://www.arkivdigital.se/), SVAR (http://www.svar.ra.se/) eller Ancestry/Genline (http://www.ancestry.se/ / http://www.genline.se/).
Jag har huvudsakligen använt mig av ArkivDigital när jag letat upp dina Holgersson.
  SVAR 2012-06-08 14:40

Nanna, det finns abonnemang på tex svar.ra.se på de svenska kyrkböckerna. Jag måste säga att din svenska är alldeles utmärkt.
Börja inte på olika trådar om det gäller samma familj/släkt. De uppgifter som du fått har tagit tid att plocka fram. Risken finns att andra personer sitter och jobbar med att få fram saker som du redan vet.

Eva M
  SVAR 2012-06-08 15:18

Tyvärr, Jag visste inte att jag inte skulle göra det, att söka olika familjemedlemmar på flera trådar
Jag är ganska ny på allt detta, och när svenska inte mitt språk, jag använder översätter för att skriva och förstå. i framtiden söker jag inte familiemedlemmar på flera tråda.
Tyvärr men tack för informationen. :)
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies