genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Tengquist, Stig, Malmö, levde 1923-19982012-06-14 16:21

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=37051
2012-05-20 22:33 

Hej! Stig Tengquist har enligt sägen varit kassaskåpssprängare. Jag undrar om någon vet någonting om detta. Det skulle vara åren mellan 1950-1960. Han var resande eller gift med resande.
Vore mycket tacksam om jag fick veta detta.
MVH
Monica
monica.lagerwall@bredband.net
  SVAR 2012-05-21 08:00

Försök läsa i digitaliserade tidningar om hans namn nämns i samband med rättegångar. Kontakta stadsarkivet i Malmö och fråga om de har tillgängliga polisprotokoll.

Eva M
  SVAR 2012-05-21 20:46

Polisprotokollen är nog inte tillgängliga men domar i rådhusrätt/hovrätt är offentliga.

Eva M
  SVAR 2012-05-21 23:09

Hej Eva!
Tusen tack Eva för ditt svar. Jag har varit på stadsarkivet men kom tyvärr för sent angående denna sortens ärende. Man skulle vara där mellan 9-11. Så jag får försöka köra dit då. Men de sa till mig att det var som att leta efter en nål i en höstack. Jag får väl ändå göra ett försök.
Hälsningar
Monica lagerwall
  SVAR 2012-05-22 05:28

Jag förstår att de på stadsarkivet tänkt på folkbokföringsmaterial av nyare datum. Jag vet inte hur stark sekretessen är men om han nu bodde i Malmö 1991 finns hans personakt där. I den finns hans adresser från 1947 och fram till 1991. Har han suttit inne en längre tid har han kanske haft en adress till fängelset.

Stadsarkivet i Malmö har ju bara handlingar från Malmö. Jag kan tänka mig att det kan bli svårt att finna honom om han dömts någon annanstans.

Eva M
  SVAR 2012-06-14 16:21

Hej Eva!
Tusen tack för att du hjälper mig. Jag har varit sjuk en tid, så jag har inte kunnat svara. Den här Stig skall ha hittat på saker och ting här i Malmö och han bodde i Malmö. Jag har alla hans adresser. Det är väl tidningar, som jag får gå igenom. Men det är då tidningar i tio år. det är som att hitta en nål i en höstack.
Och sedan är det ju inte alls säkert att han har hittat på något speciellt. Det kan vara fantasier från hans sida. Men jag kan ju försöka med rådhusrätt/hovrätt som du föreslår. Skall försöka köra dit.
Tack än en gång för alla tips.
Hälsningar
Monica
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies