genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Johnson, Everett, Skåne, 1939-19462012-04-25 17:30

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=36591
2012-04-25 10:20 

Everett Leonard Johnson, född 14/ 1931 i Minnesota USA, var 1939-1946 bosatt i och gick i skola i Sverige, med stor sannolikhet i Skåne. På hans barnbarns vägnar söker jag personer som var skolkamrater till eller på annat sätt känner till Everett och som kan ge mig minnen av honom samt skolfoton och andra foton med honom. Min epostadress: bohugo@telia.com.
  SVAR 2012-04-25 15:54

Jag såg gravstenen på Findagrave att han dog i Malmö 1954. Bilden av honom med skolmössa fick mig att tänka att han kanske gick på ett läroverk i Malmö. På 1930-talet fanns det nog bara tre-fyra läroverk i Malmö för pojkar: Latinskolan, Petri Läroverk och Johannes samrealskola.  Det fanns också Malmö Borgarskola men jag är lite osäker på om det gick pojkar på den skolan. På Malmö stadsarkiv finns det elevmatriklar och skolfoton.

Eva M
  SVAR 2012-04-25 16:21

Tack, Eva. Jag visste inte att en av mina uppdragsgivare nyligen har lagt in bilden i min registrering på Find A Grave, utan att nämna det för mig. Tala förbi varandra, brukar det kallas. Bilden kan vara till en viss vägledning.
  SVAR 2012-04-25 17:26

Hej Bo, kontakta familjen och fråga om det finns en stämpel med fotografens namn på baksidan. Helst säkert är detta ett individuellt skolfoto. Jag vet inte om han var bosatt i Malmö vid sin död eller om han dog där vid ett tillfälligt besök. Det kan finnas en personakt på honom. Visserligen började man inte med personakter förrän 1947 men ibland kan det finnas en äldre uppgift i den.
Modern kom från Helsingborg. Kanske var han där. Helsingborg hade bara ett gossläroverk.

Eva M
  SVAR 2012-04-25 17:30

Högre allmänna läroverket i Helsingborg finns på FB. Kanske finns det någon äldre herre med kopior av matriklarna sen annodazumal.

Eva M
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies