genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Rosenqvist, , Malmö, 18862006-08-29 12:00

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=3561
 

Hur tog sig emigranterna från Malmö till Amerika ?Gick det någon båt 1886-12-03 ? Har någon destinationen / ett namn på båten ?
  SVAR

Hej, Malmö-fararna åkte bl a via Köpenhamn, Hamburg och Southhampton, i alla fall mina släktingar. Just den 1886-12-03 så finns (i Emi Pop 20006) registrerade avfärder från Göteborg och Stockholm, inte Malmö. Men allt finns ju inte med på den CD. Om ditt angivna datum är från Hfl så kan du nog lägga på en vecka eller 2 och då blir ju bilden lite annan.
  SVAR

Tack för svaret ! Vad är Emi Pop ? Gick det någon båt 10/4 1886 ?
  SVAR

Hej, ursäkta kortformen men det finns en CD som heter Emigranten Populär 2006. Den innehåller ett antal databaser med utresanden. Tyvärr är den inte särskilt sökvänlig och innehåller en del fel men det gör ju de flesta källor. Sökte på Rosen* N* och hittade inte någon som skulle kunna vara din Nils. Därmed inte sagt att han inte emmigrerat. Någon användabar tidtabell för båtar har jag inte funnit men för varje person finns angivet utresedatum. Genom att bläddra igenom tänkbara namn under året 1896 så kan man se datum och hamn. mvh Nils
  SVAR

Vill också tipsa om att har du tillgång till Genline så finns även Malmö Poliskammares arkiv vilket visar emigranter och med vilken båt de åkte. Du anger ovan 2 datum 1886-12-03 samt 10/4 1886, vilket ska vara det rätta ?
  SVAR

Hej Kerstin, 1886-12-03 är det datum som finns i Hfl och utflyttningsbok för den Nils Olof Rosenqvist (född 1869) som jag utgår Kristinas fråga gäller. Min egen erfarenhet är att avresan kan ha skett allt från några dagar till flera månader senare. mvh Nils
  SVAR

Kerstin och Kristina, i polisarkivet (som jag helt glömt bort) så framgår på sidan 443 (1452.13.900) att ynglingen Nils O Rosenqvist utvandrade den 16 december 1886 via Köpenhamn till New York. mvh Nils
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies