genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Johnson Åkerman, Nils, Arlöv Malmöhus, levde 18922014-02-22 22:31

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=35521
2012-03-15 16:01 

Hej! Jag skulle behöva hjälp med att hitta Nils Johnsson Åkerman och hans hustru Johanna Kristin Hansson som fick sonen Johan Edvin Åkerman F: 9/6 1892. Enligt födelseboken ska de då ha bott i Arlöv 8-10. Jag har letat i husförhören för Arlöv 1886-1895 men jag kan inte hitta dem och då kan jag inte komma vidare då jag inte har födelse för varken Nils ellerJohanna Kristina. Någon som kan och vill hjälpa till?
  SVAR 2012-03-15 17:48

Hej Ann-Louise
Sidan 523 Burlöv A1:14 1886-1895 Husförhör
Där står på Johan Edvins födelsenotis s 523 Husförhör
mvh
Lycka till
Peter
  SVAR 2014-02-22 22:31

Hej Anne-Louise

Jag satt och googlade lite planlöst när jag fick syn på din efterlysning.

Jag är så gott som säker på att du avser min morfar, Nils Johnson Åkerman.  Att Nils och Johanna bott i Arlöv var en nyhet för mig. Jag har aldrig träffat någon av dem för de dog innan jag föddes 1936. Nils dog i sviterna efter det att han blivit påkörd av bil som försvann från platsen och Johanna dog i cancer. Vilka år detta inträffade vet jag inte. 

Utöver Edvin hade Nils och Johanna ytterligare fem barn, Henning, Anna, Bengta, Svea (dog ung) och Mimmi som var yngst och född 1902.

Mimmi var min mor. Hon gifte sig i Eslöv 1933 med Birger Nilsson och 1936 föddes jag. Mimmi dog 1987.

Såvitt jag fått mig berättat bodde hela familjen Johnson-Åkerman i Eslöv vid  tiden för min födelse, men jag har ett svagt minne av att min mor någon gång berättat att de kom från Torrlösa i Svalövs kommun och att Nils sysslat med trädgårdsmästeri.. Alla Nils och Johannas barn bodde i Eslöv i hela sina liv.

Edvin var slaktare.

Henning arbetade på skofabrik men på fritiden var han en ganska produktiv träsnidare och blev med tiden ganska välkänd lokalt.. Bl.a. har han snidat en relief av Schartau, vilken än idag hänger i Råby kyrka utanför Lund.

Anna var ensamstående och arbetade på skofabriken i Eslöv.

Bengta och Mimmi var hemmafruar.

Jag hoppas dett kan var till någon hjälp.

Hälsningar!

Lennart Nilsson

E-post: nilssson.a.lennart@icloud.com

 

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies