genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Thormark, Johan, Fridlevstad, K-KlÄn,, född 17242012-03-08 13:08

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=34686
2012-02-15 00:04 

Johan Thormark, f. 1724 i Fridlevstad, d. 1812 i Asarum, båda K, =Blekinge,blev 88 år. Kallas Vice Pastor vilket han var i Fridlevstad. Han var gift med Greta Sofia Klingenberg (1725-1770) ifrån Gylle, M)
2:dra gången gift med Charlotta Thorsell. Vet du något mer om Johan Thormark hör av dig. Han slutade som klockare i Asarum och var då 3:dje ggn gift med Martha Carström, f. 1740 i Skåne.-

Mina frågor: när dog Charlotta Thorsell? Barn med de tre hustrurna, förutom Catharina Charlotta Thormark med No. 2.
1759 är Johan Thormark "obefintlig", vet du något härom, vistelseort mm
Vem var Johan Thormarks föräldrar??
Vem var frun nr No.# 3??

  SVAR 2012-02-26 21:35

Hej Bengt! Jag kan svara på alla dessa frågor om du vill, jag gjorde en omfattande forskning kring Johan för några år sen, hör av dig till a n k e p u l c o @ yahoo.com (ta bort alla mellanslag) så kan jag skicka mer info. Vänligen, Klas
  SVAR 2012-02-26 21:39

Några svar så länge: Charlotta dog 9 feb 1776. 1759 vigdes Johan till präst. Johans föräldrar var Anders Torsson och Maria Jönsdotter. Frun nr 3 var Marta Karström. Johan hade 7 syskon. /Klas
  SVAR 2012-03-07 15:42

Se diskussion om Johan Thormarks föräldrar:
http://scangen.se/efterlysningar.php?action=ny&svar=35249
  SVAR 2012-03-07 21:44

Hej, Klas!
Tack för alla informationer. Charlotta Thorsell  är min Morfars Mormors Mormors Mormors Mor och hennes morfar var kommendören, schoutbynachten, sjöhjälten mm Erland Schierna, som adlades 1717 till namnet Hederstierna, sedan har vi Paulin-släkten med Magnus Paulin, borgmästare i Helsingborg och längre tillbaka Brodde m fl gränstullinspektörer i Markaryd.... etc
Hälsn och tack för svaret, 
//Bengt
  SVAR 2012-03-07 22:21

Hej Bengt!

Charlotta Thorsell är min mormors farfars morfars mor, så du och jag är släkt, om dock något avlägsen sådan! Intressant att höra om Charlottas morfar Erland, det visste jag inte, jag skulle gärna höra lite mer om det gick. Annars har jag mest försökt ta reda på mer om Charlottas make Johan eftersom jag gärna skulle vilja veta vart namnet Thormark kommer ifrån.

Enligt Pehr Ehnemark, för övrigt grundare av Idrottsföreningen Kamraterna (IFK) i slutet av 1800-talet, och som gjorde omfattande släktforskning om sin familj på 1920-talet, ska släkterna Ehnemark och Thormark haft sitt ursprung från Holland och kom till Sverige på 1600-talet. Dåvarande namnet ska ha varit Gudi, men i Sverige tog sig två av sönerna namnen Ehnemark och Thormark. Hur det kom sig att Anders Thorsson i Asarum sedermera hade tre söner som också hette Thormark och hur dessa är kopplade till Pehr Ehnemarks Gudi är den stora frågan. Jag börjar tro att det bar är påhitt alltihop, men vad vet man.

Det hade ju varit intressant att få ett svar på detta mysterium, som Pehr inte lyckades med under sin livstid, för snart 100 år sedan. Då var det ju långt till Internet.

Hälsar Klas
  SVAR 2012-03-08 13:08

Hej, släkting Klas!
tack för intressant mejl. Jag försökte skriva mejl på
a n k e p u l c o @ yahoo.com (ta bort alla mellanslag) ,
men mejldämonen skickade tillbaka mitt svar där;
har du skrivit rätt eller fattas en punkt/dot eller kommatecken.....   :-))
Tills jag fått rätt emejladress
Ha det bra,
vi höres,
//BengtFh
PS Har inget om Johan Thormarks släktingar BAKÅT, men skall kolla extra i papperna!! DAS

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies