genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Olsson Född Rockström, Astrid Linnéa, Skärkind, född 18962012-02-13 19:50

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=34567
2012-02-11 17:44 

Är det någons som kan hjälpa mig ta reda på Astrid Linnéa Olsson född Rockström i Skärkind Östergötland född den 2 juli 1896 och död 5 april 1996 vem hennes mamma var. Alla upplysningar om mamman önskas.
  SVAR 2012-02-11 22:03

Hej Kerstin!

Modern heter Anna Christina Mathilda Roxström och är född 1877-04-07 i Skärkind. Hon flyttar 1896-10-24 till Linköping från Skärkind och samtidigt flyttar den lilla babyn till sin morfar Smeden Karl August Roxström vid Åkerby, Gårdeby.
Då Astrid Linnea blir döpt så är Arbetaren Jonas Peter Eriksson och A.Broman hemmahörande i Stenslund på Kvästads egendom, vittnen till dopet.
Uppgifterna hämtade från Skärkinds födelse- och dopbok CI:8 samt Församlingsboken AIIa:1, sid 259.

Lycka till med fortsatt forskning!

mvh Annmargrete
  SVAR 2012-02-12 12:25

Hej och tack för denna upplysning vilken upplysningen var helt okänd för oss. Vi trodde att Astrid fostrades av sin far, Och nu undrar jag om du kan hjälpa mig att ta reda på vem fadern var till Astrid och vidare vad hände med Astrids mamma, gifte hon om sig ? Finns det några isåfall halvsyskon till Astrid ?
  SVAR 2012-02-12 19:40

Hej igen Kerstin!
Det är synd att du inte forskar själv! Du går miste om mycket intressant!
Astrid Linnea bodde i fyra år hos sin morfader och hans hustru, vilket ej är mormodern. Styvmormodern dog 28/3-1899 och hade då minderåriga barn som var Astrid Linneas morbröder och mostrar. Den ena morbrodern Erik Gunnar Seth var född 1896-05-03, samma år som Astrid Linnea.
Morfadern orkade väl inte med att även ta hand om barnbarnet då han blev änkeman. År 1900-10-26 flyttade Astrid Linnea till Linköpings Domkyrkoförsamling där hon blev fosterdotter till Karl August Johansson, född 1877 i Linköping och hans hustru Hilma Olivia Johansson, född 1878 i Hov. Om de är släkt med barnet får någon annan forska fram.
Astrid Linneas moder bodde under sin tid i Linköping på tre olika platser, men var hemma om i Skärkind och födde ytterligare ett oäkta barn vid namn Gustaf Adolf, född 1898-11-06. År 1900-11-07 flyttar mor och son från Linköping till Åby enligt notering i församlingsboken.

Med vänlig forskarhälsning från Annmargrete Persson
  SVAR 2012-02-13 19:50

Hej igen.

Finns det uppgifter om Karl August Roxströms i så fall första fru som då är mamma till Anna Mathilda Roxström.
Och de morbröder och mostrar som du nämner att det skall vara till Astrid Linnéa. Är de barn ifrån Anna eller styvmodern.

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 

 


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies