genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Drake, Mickel, Bjuv, levde 1700-talet2012-02-10 12:18

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=34531
2012-02-09 17:00 

 Hej! Är det någon som vet var Mickel Drake var född? Han ska vara född ungefär 1696 enligt dödboken. Var gifte Mickel sig med Anna Jönsdotter? Hittar dem inte i vigselregistret för Skåne (AD). Var tjänstgjorde Mickel?
I min förra förfrågan konstaterade vi att Lorentz Åkerholm troligen var bror till Anna Jönsdotter. Han gifte sig med Anna Persdotter i Fleninge 1743 och de flyttade till Bjuv och fick sitt första barn där innan de flyttade till Södra Vram och så småningom bosatte sig i Ugglehuset. Min anmoder Elna Larsdotter tjänade som piga hos Lorentz innan hon gifte sig med ryttaren Anders Lundgren. De bosatte sig i Södra Vram och deras första barn föddes i Ugglehuset. Sedan flyttade de till eget boende.
Elna och Anders har också barn som hette Boel, Jöns och (Jo)hanna. Johanna finns tyvärr inte i födelseboken. Lorentz är med på 5 av barnen som dopvittne och Jöns och Måns Drake på 4 tillsammans, likaså är två av Lorentz döttrar dopvittnen. Tyvärr vet vi inte vilka som var dopvittnen till Johanna.
Anders Lundgrens föräldrar heter Troed och Tyra. Troed far hette Anders, men jag vet inte vad hans mor hette.Tyras föräldrar hette Bengt och Pernilla. Alltså måste namnen Boel, Jöns och (Jo)hanna troligen finnas på Elnas sida.
Jag tror att Elnas far eller mor var syskon till Anna Jönsdotter och Lorentz Åkerholm. Har någon, någon idé hur man ska hitta föräldrarna till Anna, Lorentz och deras syskon?
mvh Lisbet Markoff
  SVAR 2012-02-10 12:18

Hej! Elna har en mycket trolig syster vid namn Anna Larsdotter. Hon är fadder som piga 1755, 1756 och 1763 till Anders Lundgrens och Elna Larsdotters barn. Har du undersökt henne? Det gifter sig några Anna Larsdotter kring 1770 i trakten. Är någon av dem henne?

När är Elna född ungefär? När dör hon?
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies