genealogy in scandinavia



Äldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]



Släktingar Till Fam., , Örja, 1900-talet2006-08-10 07:11

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=3425
 

Hej! Försökte få med dessa på porträttfynd.Men det verkar inte hålla måtten! Så Jag försöker här i stället att få veta lite om dessa personer. Själv har Jag lite aningar om vem det kan vara,men hoppas att någon mer kan identifiera dem. Foton bör vara tagna omkring någon gång under början av 1900-talet (kanske ca:1907) i eller omkring Örja utanför Landskrona. Personerna som sitter vid köksbordet kan vara Anders Larsson född i Riseberga 1837 och hans hustru Bengta Bengtsdotter från Västra Strö och sonen Lars Andersson född Torrlösa 1874 och hans hustru Alma med deras barn samt hans syster kjerstin Andersdotter född 1870 Torrlösa.Lillflickan på soffan bör vara ca: 4-5 år och kan heta Ruth född örja 1903 som sedan gifter sig med Oscar Sjödahl. Både Ruth och Oscar ligger begravda i samma grav som Farfar och Farmor i Örja. Det andra fotot kan vara tagit lite senare.Men har dom något gemensamt med de andra fotot att göra? Är det samma Lars med fam. eller en Broder till honom? OBS!Detta är trots allt bara aningar.Och därför hoppas Jag att någon kan bekräfta eller dementera dessa uppgifter! Jag tackar på förhand och hoppas på svar!

Bilden är från Genline



Klicka för en större bild

Namnloest-1.jpg
  SVAR

Tyvärr så fick Jag inte med denna bild tillsammmans med den förra.prövar att lägga in på nytt! Lars

Klicka för en större bild

Namnloest-2.jpg
  SVAR

Denna efterlysning finns också på Anbytarforum, http://genealogi.aland.net/cgi-bin/show.cgi?11906/92590. Kanske bäst att bara skriva eventella svar på ett ställe, så det inte blir dubbelt arbete?
  SVAR

Hej Carin! Ursäkta,men Jag förstår inte riktigt Din kommentar! Att samma inlägg finns på rötters anbytarforum...vad har detta med Scangen att göra? Får man inte ha samma inlägg på två olika platser? Eller är Rötter och Scangen sammkörda med varandra? Det är kanske inte alla som använder sig av Rötters anbytarforum.Jag ville bara nå ut till så många som möjligt! Att sista bilden blev inlagd som ett svar var inte meningen,utan Jag hade velat ha bägge bilderna med under samma inlägg!Det ber Jag om ursäkt för i så fall! Mvh Lars
  SVAR

Lars, visst får du ha samma efterlysning på flera ställen. Det var ingen kritik, bara ett tips om att samla alla svar på samma ställe, så att inte flera personer söker efter samma uppgifter. Det var det jag menade med "dubbelt arbete". Om en släktforskare svarar här på Scangen, så ser ju inte de som läser efterlysningen på Anbytarforum detta svar. Skulle de då lägga ner en massa arbete på att få fram uppgifter, så känns det kanske inte så trevligt att sedan få beskedet att "tack, men dessa uppgifter har jag redan fått på Scangen". Beträffande bild 2 så tror jag inte det går att bifoga merän en bild i taget här på Scangen, så det var förmodligen därför du inte fick med bägge i första inlägget.
  SVAR

Hej Carin igen! Då förstår Jag bättre!Jag skall försöka att tänka på detta i fortsättningen och länka till andra, när Jag har samma inlägg på mer än ett ställe! Annars har Jag hela tiden haft för avsikter att så fort Jag fått svar från ett ställe,så har Jag gått in och kommenterat detta på det andra.Men det är sant, att då kan det redan vara lite väl sent! Tack! Mvh Lars
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 







Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!







ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL





NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies