genealogy in scandinavia



Äldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]



Hansdotter, Elin, Långhult, Härlunda, född 17612012-01-18 22:54

Dela efterlysningen på FacebookDirektlänk http://forum.scangen.se/?svar=33966
2012-01-15 23:00 

Sökes: Elin Hansdotters födelseort etc samt eventuell information på tiden mellan födseln och flytten till Långhult, Härlunda Socken, Småland.

Elin Hansdotter är förmodat född 1761. Hon står angiven som husfru i Långhult, Härlunda. Skall innan hon kom till (alternativt, tillbaka till) Småland ha varit gift i Köpenhamn varifrån hon förefaller ha flytat utan skiljobrev(!). Elin föder samtliga barn utom äktenskapet (förmodat som en följd av avsaknat skiljobrev, eventuellt ett eller två barn i äktenskapet i DK ). Väl i Långhult tillbringar hon resterande delen av livet "tillsammans" med knekten Bengt Gran. Elin Hansdotter kommer sannolikt till Långhult mellan 1788-1790 men jag har inte kunnat lokalisera någon inflyttningsinformation.

mvh
Mårten Ericson

  SVAR 2012-01-18 22:54

 Ingen som känner att de kan ha några ledtrådar? Inga danska vänner här på forat som kan ha en idé?

mvh
Mårten
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt riktiga och fullständiga namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler (uppdaterade 2016-09-23)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Anonyma inlägg är inte tillåtna såvida inte särskilda skäl föreligger. Kontakta i så fall webmaster och förklara situationen.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler.

Donera

 

 

 






© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies