genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Carlsson Flensburg, Augusta, Ultängen Värings Församling Västergötland, 18512014-02-06 01:24

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=33279
2011-12-24 11:29 

Hej
Jag söker Augusta troligen född Carlsson gift Flensburg född maj 1851 de står i deras guldbröllopsannons att hon kom från Ulfängen Locketorp i Västergötland men jag kan inte hitta henne.
Hon emigrerade till Amerika 1868 eller 1869.
Gifte sig med Nils Persson Flensburg född I Örtofta Skåne.
Hälsningar
Eva

  SVAR 2011-12-28 17:55

Du har haft en efterlysning om denna person för en tid sedan och fick då en mängd svar, bl a att hennes namn som ogift var Augusta Charlotta Johnson (Johnsson, Johansson e d i Sverige). Varför skriver du en ny efterlysning, utan att nämna den förra, och säger dessutom vilseledande att hon troligen var född Carlsson?
  SVAR 2011-12-28 18:13

Sök på ditt namn, Eva Åkesson, i fritextrutan, eller genom att klicka på ditt namn under en efterlysning. Då ser du vilka frågor du skrivit tidigare, om det är svårt att komma ihåg. Man bör sedan fortsätta på den gamla efterlysningen om man har något nytt att tillägga.

Lycka till med Augusta!
  SVAR 2012-01-06 17:46

Hej
Jag har tagit till mej era svar och ska bättra mej.
Denna Augusta Charlotta född ca 1851 skulle vara född i Ulfängen Locketorp i Västergötland.
Men jag hittar inte henne så något måste vara fel i de uppgifterna jag hade.
Hälsar
Eva
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies