genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Julen 2011, Boktips, Vismarlöv, född 20112011-11-01 10:32

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=26690
2011-03-09 14:15 

Hej alla Scangenmänniskor!! Jag tänkte ge er ett litet boktips inför julen 2011. Man får ju vara ute i god tid som man brukar säga. Till jul kommer en bok ut som jag själv har författat under tio långa, men mycket givande år. Jag började som 20-åring och har nu som 30-åring slutfört projektet. Boken är uppbyggd som en vandring genom en landsbygd under olika sekel. På din vandring får du träffa på och bekanta dig med en rad olika människor med lite udda livsstilar och öden. Byn du vandrar genom är inte fiktiv utan finns i verkligheten, så även de personer, verksamheter och öden du får ta del av.

I boken finns en härlig blandning av fakta, skrönor, livsöden och historier. Lägg till detta över 500 bilder där de äldsta kommer från 1870-talet och de nyaste från 2011. I boken finns även en DVD med en stumfilm som visar en av traktens stora industrier i ett unikt dokument. Förutom en DVD finns även en CD-skiva med i boken där gamla ramsor, skrönor och historier talas in på bygdemålet man talade i byn (inläsarna är Erik Malmberg, Allan Nilsson och Morgan Levin), detta så att du både kan läsa och lyssna till texterna.

Som kuriosa kan bland annat nämnas att outgivna bilder och historier från Cornelis Vreeswijks tid i Vismarlöv finns med samt outgivna blyertsteckningar av den kände konstnären Teodor Jönsson (Esarp). 

Boken kommer att ges ut i A4-format och i hårdpärm. Den blir på ca 300 sidor och kommer att kosta 319 kronor. För den bygdeintresserade är detta ett unikt dokument. Boken kan endast beställas genom mig. Självklart kan den skickas om man inte bor i närheten, annars finns en beställd bok att hämtas ut på Vismarlövs väv-och bagarstuga (www.vismarlovsvob.se eller www.vismarlovskhf.se) Ni är alla välkomna att höra av er för frågor eller beställningar på mail levinmorgan@hotmail.com eller tel 040-440048 alt 0701585506.

Med vänliga hälsningar
Bygdeforskare
Morgan Levin
  SVAR 2011-03-25 12:55

Detta ser mkt intressant ut!! Kontaktar dig på din mailadress!!

Martin
  SVAR 2011-11-01 10:32

Hej och tack till alla som beställt boken via mail eller personlig telefonkontakt. Har jag dessutom kunnat hjälpa er med ert eget forskande har detta varit oerhört trevligt! Jag hoppas att ni alla får en trevlig läsning som kommer att inspirera er till att göra liknande böcker själv. Just bygden är livsviktig att dokumentera, men det är ju inte fakta och siffror som är det viktigaste utan det lilla lilla strecket mellan födelseår och dödsår, det är ju det som är livet och det är det man ska skriva om. Men för att kunna göra det på ett bra sätt måste man göra det medans tid är. Så mina vänner!! Smid medans järnet är varmt, gå och intervjua de gamla på ålderdomshemmen. Jag kan lova er att ni inte kommer att ångra er!! Ju större och mer globaliserat Eu och världen blir, desto viktigare blir det med det lilla "enkla" som en gång var. Så sätt igång att dokumentera era hembyar!

Till er som beställt eller tänker boken finns den att avhämta på bageriet i Vismarlöv den 26-27 november. Mellan 10-17 är det boksignering. Har vi (eller kommer vi att avtala) avtalat annat är det det som gäller.

Mvh: Morgan Levin
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies