genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Kock-Släkten, , Önnarp (Vemmenhög), 1500-talet2011-09-07 11:55

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=30417
2011-09-03 07:52 

Har själv anor tillbaka till 1500-talet i en Kock-släkt som levde som bönder i Önnarp.  Släkten finns också representerad  bland både präster och soldater i bl,a Skurupstrakten.  Är nyfiken på om det ev. finns någon som vet varifrån den här släkten har sitt ursprung, och om det handlar om mer än en släkt med samma namn?

Hälsningar
Anders A
  SVAR 2011-09-03 10:34

Enl. uppgift lär det, för Skåneland, finnas jordeböcker och mantalsuppgifter från tidigt 1500-tal på Riksarkivet i Köpenhamn. Är dessa arkiv tillgängliga och ev. publicerade - någon som vet?

Här kan ev. finnas uppgifter.

Anders A
  SVAR 2011-09-07 07:40

Skånes Genealogiska Förening har en del kopior på jordeböcker, har öppet torsdags fm, landsarkivet Gastelyckan,

kolla SGFs hemsida.

Läs också Olof Christofferssons utredningar se SSHFFs hemsida.

UKA


  SVAR 2011-09-07 11:55

Ulla Karin!
Tack för tips om Skånes Genealogiska Förbund.  Jag är medlem i SSHFF, tror också att jag där hittade något av Olof  Christoffersons utredning om Kock-släkten i Önnarp, får försöka leta rätt på den igen!  Ser att han där nämnt  Jöran Kock f. ca 1620, rusthållare på nr 16, som är min FF MF FM FF F.
Tar gärna emot fler tips!

Hälsningar
Anders A


Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies