genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Börjesson, Per, Misterhult Församling, född 18132011-08-30 08:10

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=30306
2011-08-29 17:44 

Hej,
Jag söker information om Kustroddaren Per Börjesson som föddes 1813 tror att det var den 2 april i Misterhults fs, Kalmar län. Han var gift med Anna (Chri)Stina Andersdotter f. 1820-06-22 Misterhult fs, Kalmar län.

Skulle vilja veta vilka hans föräldrar var?

Tack på förhand
Christina Larsson
  SVAR 2011-08-30 07:25

Hej Christina!

Det här skulle kunna vara han, men det är nog bäst du följer honom i husförhörslängderna för att vara säker på att det är rätt person
Han på bilden är döpt till Peter (som mycket väl kan ha övergått i Per)
Född den 2 april, döpt den 11:e
Föräldrar: Börje Jacobsson i Gamla Näs (eller kanske Nås) och 
hustrun Anna Greta Olofsdotter

Allt gott!
Siv


Klicka för en större bild

2011-08-30_Peter_f18130402.jpg
  SVAR 2011-08-30 08:10

Hej Siv!

Tack för informationen. Jag ska kolla i hfl så får vi se, men det kan nog vara rätt man. Finns andra i detta släktled från Gamla Näs eller Gammalnäs som jag också sett det stå någonstans.

Ha en fin dag!
Kicki
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 

 


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies