genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Holm, Johan Fredrik Tycho, Trelleborg, född 18392011-08-18 09:43

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=24677
2011-01-01 11:11 

Johan Fredrik Holm, gift 1872 med Maria Ljunggren. Holm var bl.a. bokhållare på Vinslövs järnvägsstation 1868. Jag önskar komma i kontakt med någon som har denne Holm i sin forskning. Anledningen till denna efterlysning är att min farmors mor, som arbetade på järnvägsstationen vid samma tid, år 1869 födde en utomäktenskaplig dotter som fick efternamnet Johansdotter och jag försöker därför " kartlägga" alla " Johan" som fanns i området vid denna tid. Jag påstår alltså inte att det är denne Holm som är fadern utan alla som heter Johan och är i lämplig ålder i trakten vid denna tid, är intressanta.

Vänliga hälsningar
Gunilla Simonsson
  SVAR 2011-08-18 09:43

  >  Johan Fredrik Holm, gift 1872 med Maria Ljunggren. Holm var bl.a. bokhållare på Vinslövs järnvägsstation 1868. Jag önskar komma i kontakt med någon som har denne Holm i sin forskning. Anledningen till denna efterlysning är att min farmors mor, som arbetade på järnvägsstationen vid samma tid, år 1869 födde en utomäktenskaplig dotter som fick efternamnet Johansdotter och jag försöker därför " kartlägga" alla " Johan" som fanns i området vid denna tid. Jag påstår alltså inte att det är denne Holm som är fadern utan alla som heter Johan och är i lämplig ålder i trakten vid denna tid, är intressanta.
  >  
  >  Vänliga hälsningar
  >  Gunilla Simonsson


Hej Gunilla
såg din efterlysning av en händelse idag när jag letade efter bilder på Vinslövs järnvägsstation från denna tid. Johan Fredrik Tycko Holm var min farfars morfar. han flyttade in till Vinslöv 22/12 1868 så om han ska ha varit fadern måste din farmors mors utomäktenskapliga dotter vara född i slutet av 1869. Kontakta mig gärna via e-mail om du vill ha mer uppgifter (det lilla jag har) - ascheutz@hotmail.co.uk.
Johan Fredrik jobbade på stationen i Önnestad innan han flyttade till Vinslöv. Innan dess har jag tappat bort honom mellan födseln i Trelleborg 1839 och tiden i Önnestad. Han var själv utomäktenskaplig och båda föräldrarna var "förtegade".

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies