genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Andersson, Ola, Högås, 18482006-04-10 11:08

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=2866
 

Hej! Jag behöver hjälp med att läsa dödsorsaken för (8) Åbo Ola Andersson i Högås. Han dog den 1848-05-22. Någon som har tillgång till Genline så är Gidnr: 1409.17.69000. Tack på förhand janne
  SVAR

Jag är ingen expert på handskriftstydning men man skulle frestas att tro att blivit "trampad av en ? "(häst eller tjur). Om jag kan tyda det rätt blev han bara 21 år gammal. Tänkte kolla i HFL men där hittade jag honom inte under Högås.
  SVAR

Nej det är inte lätt, jag var själv inne på att det stod krossad av en (sten?)men det kan även vara trampad av en ?. Att han bara blev 21 år är utom tvivel. mvh janne
  SVAR

Tycker mer det ser ut som om det står att han var 29 år gammal (men jag vet förstås inte när han föddes).
  SVAR

Det var just av den anledningen som jag sökte honom i HFL för att se om åldern var bättre angiven där. Jag hittade honom dock inte. Jag utgår då ifrån att Högås bara finns på ett ställe i längden.
  SVAR

Carin du har rätt, Ola blev 29 år, han var född 1819-03-01 i Östra Wedåkra (Gen:1409.14.41800), jag tänkte mig inte för när jag skrev 21 år. Har du, Carin, någon ide om vad där står som dödsorsak?
  SVAR

Nej, det var alldeles för suddigt för att jag skulle kunna få fram något. Åldersangivelsen är nog mer exakt 29 år 2 md, vilket ju stämmer med att han föddes i mars 1819 och dog i maj 1848.
  SVAR

Jag lutar åt "Krossad af en.." men vad är det han krossas av? Lägger in en bild om någon utan Genline vill försöka.

Klicka för en större bild

vaesterstad_db_1848_GID_1409.17.69000.gif
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies