genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Larsdotter, Hanna, Näsum, 18202006-04-03 14:33

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=2823
 

Min farmors mormor Hanna larsdotter ska vara född i något som jag ite riktigt kan tolka. Står det "Gyetorp" eller är jag aldeles fel ute? Jag hittar ingen församling som verkar stämma in. Se bild med utrag ur Näsum HFl 1843-1852. Kan någon hjälpa mig att tolka i vilken församling hon var född.
  SVAR

Nu har jag bifogat en liten bild två gånger, men det gäller att läsa instruktionerna. Jag försökte med en PDF men det ska ju vara GIF eller JPG, så nu kommer den.

Bilden är från GenlineKlicka för en större bild

Hanna-Larsdotter.jpg
  SVAR

Hej Willy, har du kollat om det kan vara en förkortning för Gammalstorp?
  SVAR

Anders har helt rätt, det skall med stor säkerhet vara Gammalstorp. Jag har stött på detta otaliga gånger och orten skrivs så. Kan också vara Gustafstorp, som ligger i Mörrums socken.Men i och med att det här handlar om någon som är född i annan socken, tror jag mer på Gammalstorp. Lycka till.
  SVAR

Stort tack till Annelie som satte mig på rätt spår. Jag har hittat Hanna i Gammalstorp. Ovanligt snyggt,prydligt och lättläst infört i födelseboken. Kolla på bilden. Tack än en gång

Bilden är från GenlineKlicka för en större bild

Foedd_Hanna-Larsdotter.jpg
  SVAR

Hej Willy. Roligt att kunna vara till hjälp. Dessutom ser jag att min ana, Botil Nilsdotter är fadder till Hanna. Botil har jag spårat till Näsum, är månne hon syster med Hannas mor Bengta?
  SVAR

Förlåt min klumpighet, jag ska naturligtvis också tacka Anders B, du var ju först med att knäcka Gammalstorp. Till Annelie. Vad spännande, om Botil är syster till modern Bengta Nilsdotter så har vi ju en gemensam ana i Näsum, deras föräldrar, men så långt har jag inte kommit ännu. Om du vill ha kontakt via mail så gå in på den här sidan, där hittar du en länk till mitt mail. http://web.telia.com/~u17622365/are_we_related_Sw.htm Willy
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2023 ge ut nummer 9 i den populära serien, som omfattar åren 1815-2022.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1800-1814. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL
© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies