genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Braun, Måns, Rya, 18122006-04-24 08:54

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=2791
 

Jag kan inte hitta Måns föräldrar
  SVAR

Hej Maria. Det finns en Måns, född i Rya den 6 juli 1812, vars föräldrar heter Nils Andersson och Olu Månsdotter. Eftersom Du har letat själv, kanske det är något som gör att detta inte är rätt Måns - eller ? Mvh Bruno i Helsingborg
  SVAR

Hej Bruno! Jag är lite osäker om det är hans föräldrar.Jag får inte fram om måns har fått braun som knektanamn,för jag får inte upp han på knektreg. Mrn tack ändån för hjälpen. Mvh Maria
  SVAR

Berätta vilka säkra uppgifter du har om Måns Braun, så kanske någon kan gå vidare därifrån. När och var dyker han upp första gången för dig, Maria?
  SVAR

Måns har ett barn som heter Agust Braun som är född 22/2 1851 Örkelljunga.Måns bodde i Östra Ringarp och var gift med Lusse Persdotter f 1818 12/12 Örkelljunga,dem gifte sig 7/11 1837. Måns ska vara f 1812 ev.26/11
  SVAR

Enligt flera forskare, bl a Magnus Påhlsson och Bertil W Johansson, som skickat in uppgifter till DISBYT http://www.dis.se/dbyindex.htm så är Måns Brauns föräldrar Nils Andersson och Olu Månsdotter, som Bruno tipsade om.
  SVAR

Hej Maria Måns Braun finns med i Skånes Knektregister som husar i Skånska Husarregementet. År 1832 i Överstelöjtnantens kompani med soldatnummer 60, och år 1834 i Silvåkra kompani med soldatnummer 55. (Jag är dock inte helt säker på soldatnumren men börja leta utifrån dessa.) Skånes Knektregister finns på Skånes Genealogiska förbunds hemsida http://www.sgf.m.se/ Annars så kan jag rekommendera dig en privat hemsida som Jonny Braun har. Se hans hemsida: http://www.pervita.com/slakt/ eller om du hellre vill direkt på Jonny Braun: http://www.pervita.com/slakt/Braun/0001/1.htm Jonny Brauns farfars farfar var just Måns Braun! Om du så önskar så byter jag gärna lite anor med dig. Du kan maila direkt till magnuspahlsson@telia.com PS. Jag ser att Jonny har av misstag skrivit in Måns födelse som den 7 juni 1812, det skall vara 6 juli 1812! Se bifogad bild:

Bilden är från DigiArkivKlicka för en större bild

maans_braun.JPG
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2023 ge ut nummer 9 i den populära serien, som omfattar åren 1815-2022.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1800-1814. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL
© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies