genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Skog, Pernilla, Brunnby, 1910-19232006-03-31 17:56

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=2713
 

Hej, jag söker dödsdatum för Pernilla Pålsdotter Skog f.1841 Väsby gift med Jens Larsen f.1844 Danmark, de bodde senast i Stubbarp, Brunnby, hon lever 1910 men är död 1920. Söker även dödsdatum för Jens Larsen, han lär ha dött mellan 1920 - 1923. Även för deras dotter Frida Jönsson f. 1878 Brunnby, hon lever 1920 men är troligen död 1923. Tacksam för hjälp Inga-Lill
  SVAR

Pernilla Påhlsdotter Skog dog den 24/10 1918 i Stupparp nr 3, Brunnby och toffelmakaren Jens Larssen dog den 25/4 1924 på samma plats. I dödsannonsen efter dottern Frida står följande: Frida Jönsson Skog. dog idag. Viken den 20 april 1942. Nils och Elsa. Jag har den senaste månaden forskat på denna familj och nu undrar jag om du är släkt med dem? Hälsningar från Annica Johnsson i Ödåkra
  SVAR

Hej, STORT tack för svar, jag hjälper en amerikansk familj att söka efter släktingar i Sverige, så jag är inte släkt med dessa personer. Nu undrar jag om du är släkt, det skulle vara roligt för dem att hitta släktingar i Sverige. maila mig gärna på il.j@telia.com hälsningar Inga-Lill
  SVAR

Hejsan! Kan bara lägga till att huset finns kvar i dag och byggdes av Pål Nilsson Skog. Det är ett korsvirkeshus som ligger strax utanför Viken På den gamla utmarken till Brunnby.
  SVAR

Hej Eva, tack så mycket för den upplysningen Inga-Lill
  SVAR

Hej igen, undrar om det finns nån möjlighet att få ett kort på huset för att sända till släktingar i USA mvh Inga-Lill
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2023 ge ut nummer 9 i den populära serien, som omfattar åren 1815-2022.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1800-1814. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL
© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies