genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Lillevång (Vid Bolmers Högar), , Mellan Grevie, 2006-03-21 07:17

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=2646
 

Hej! Jag söker information om ett område som heter Lillevång utanför Mellan Grevie i Skåne. Vi bor ganska centralt mellan gravhögarna BOLMERS HÖGAR och är intresserade av lite historia härifrån. Vad vi förstått så har det hänt en del i detta området och vi skulle vilja veta mer om vad som egentligen hänt och vem det har hänt... Är det någon som har haft släktingar här som kan lite om historien härifrån? Eller om någon vet vart man ska vända sig för liknande information. Tacksam för alla svar! Vänliga hälsningar //Anki
  SVAR

Skriv, Bolmers Högar på Google så finns där mycket. hälsn. Arne
  SVAR

Hej Arne. Tack för ditt tips men jag har redan försökt den vägen och det är inte riktigt den informationen jag söker. Jag är mer intresserad av vad som kan ha hänt i husen och hos de som bott och verkat här i området i gamla tider. Det ryktas att området mellan gravarna, Lillevång, kan vara "olyckligt" och rent av ockult och att det hänt mycket negativt i husen runt gravarna och jag vill ta reda på om det ligger någon sanning bakom dessa rykte. Har sökt i Genline och liknande men inte hittat mycket där jag kan gå vidare med. Tack för att du tog dig tid! Vänliga hälsningar //Anki
  SVAR

Anki du får nog se i vilken församling det ligger sök på http://www.svenskakyrkan.se har du tur har någon Herde skrivit om detta De brukar altid lyssna in sin församling och kanske var det bara de som var skivkunniga Exakt var är Mellan Grevie , har du nutidskarta! Gamla Husgrunder plöjes säkert upp ! jag misslyckas med mina förfäder kring Häckeberga huset ligger i en nuvarnde betes mark ! Barbro i Bösarp
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies