genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Larsson Nyberg Mfl, Sven, Snöstorp, 18452011-02-22 20:04

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=26214
2011-02-22 20:04 

Hej!

Jag undrar om någon har koll på emigranter till Amerika från Snöstorp, Halland? Vad är mest troligt, att de åkte till Redway, (Kalifornien?), eller kanske till Ridgway, Pennsylvania?

Följande personer utvandrade den 3/5 1872 från Göteborg till "Redway" enligt Emigrant-CD:n.

Nils Börjesson f. ca 1850, från Halmstad
John P Persson f. ca 1840, från Halmstad.
Sven Larsson f. ca 1845, från Snöstorp
Nils Larsson f. ca 1854, från Snöstorp. De två sistnämnda åkte ihop med Sven som huvudman.

Jag är rätt säker på att Sven och Nils Larsson är två bröder från Nyatorp, Snöstorp. Sven var född den 6 februari 1845 i Snöstorp, och brodern Nils 1854.

Det enda Redway som jag har hittat ligger ända borta i Kalifornien. MEN, om de inte hamnade i Redway utan i Ridgway, Pennsylvania passar det bättre in på den Sven August Nyberg som jag egentligen försöker fastslå rätt identitet på. Han var enligt svensk-amerikanska kyrkoböcker född just den 6 februari 1845 i Snöstorp, och kom från Sheffield (ingen stat angiven) innan han bosatte sig i Nebraska. Hans blivande hustru Benedikta Petersdotter, också från Snöstorp, kom från Wilcox, Pennsylvania innan flytten till Nebraska. Wilcox och Ridgway ligger inte många mil ifrån varandra, och dessutom finns det ett Sheffield inte långt därifrån.

Det som gör mig tveksam över Svens identitet är hans mellannamn. Jag har inte på något ställe sett namnet August i svenska kyrkoböcker. Däremot Nyberg kan väl vara taget från barndomshemmet Nyatorp.

Någon som vågar säga att jag har fått tag på rätt person? Och, någon som vet vart de andra tog vägen?

MVH/Cecilia


Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies