genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Carlsdotter, Christina, Fosie, född 18402011-02-06 23:37

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=25757
2011-02-06 11:13 

Hej
jag söker en av mina släktingar: Christina Carlsdotter född 1840 Fosie, kan inte inte hitta hennes föräldrar, hennes födelse,
eller ev. syskon. Hon gifte sig med Berndt Lorens Holmgren f. 1837. Tack på förhand
  SVAR 2011-02-06 23:37

Hej Berit!

Christina tycks vara en kvinna som uppgivit flera olika födelseorter, men det kan bero på att hennes mor var lösdriverska och kanske inte själv höll reda på saker och ting. Jag har följt Christina från Wårfru Rote i Lund stad 1880, bakåt till Södra Sandby, sedan Gårdstånga och till 1855 i Sövde.
I Husförhörslängd AI:35 för Sövde, sid 58 bor Christina tillsammans med sin mor och två oäkta bröder. Där står det att Christina är född i Skårby, men jag kan inte finna henne i födelseboken där. Du får själv försöka luska i Sövde, när mamman kom dit, var hon bodde när pojkarna föddes osv. Här får du vad som står på sidan 58. Kyrkoböckerna tagna direkt från AD-online.

Bengta Schultz, född 1818-12-06 i Södra Villie (mor: Brita Hansdotter från Gustafs församling enl. födelseboken för S.Willie)
son: Ola, född 1848-01-14 i Sövde
son: Nils, född 1852-05-22 i Sövde
Dotter: Christina, född 1840-10-09 i Skårby.

Lycka till med fortsatt forskning!

mvh Annmargrete
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies