genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Bökman, Erik, Halmstad, 17582011-01-14 22:29

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=25031
2011-01-12 23:58 

Erik Bökman född omkring 1757-1758. Gift och bosatt i Halmstad. Död där 1829.
Elisabeth Bökman gift med Anders Kjellander född 12 eller 22 juni 1756. Kan eventuellt vara en syster till Erik Bökman?
Sven Bökman, en gosse född 1800 som var bosatt hos Elisabeth Bökman men ej son till någon av personerna ovan.

Ingen av personerna har jag kunnat spåra till någon födelseort och inte födda i Halmstad. Fråga även på Anbytarforum, Rötter som inte givit något resultat.
  SVAR 2011-01-13 17:00

Hej Solveig
Jag har några Halmstad Bökman i mitt släktträd men har ännu inte forskat vidare på dom
men min farfars morfar var Nils  Bökman 1834- 1914  och den släkten kom från Sölvesborg och dom finns grenar av
i Halmstad
  SVAR 2011-01-13 17:15

Hej Raoul Murman. Tack för ditt svar! 
Jag kan ju kolla i födelseboken för Sölvesborg och se om Erik Bökman kan vara född där. Jag har tittat i inflyttningslängden för period då han kunde flyttat in till Halmstad men tycker det är ovanligt lite personer som flyttat till Halmstad men det kanske inte var så stor ort på den tiden. Det finns många Bökman lite spridda i Sverige 1700-1800-talet men troligen är Erik född i antingen Skåne eller Halland.
  SVAR 2011-01-14 22:29

"Svarar mig själv" till viss del. Nu har jag funnit "gesällen Erik Bökman" boende i Varberg åren före han gifte sig i Halmstad 1796. Han var bosatt som 22-åring hos tunnbindaren Bengt Ullström och hans familj.

Då Erik Bökman sedemera noteras som tunnbindare i Halmstad tror jag att detta är rätt Erik Bökman. Dock finns inga utflyttnings och inflyttningslängder att söka i när han flyttade till och från Varberg. Det anges inte heller var han var född någonstans men enligt bouppteckningsregistrets efternamnsgivna personer är det en enda person vid namn Bökman denna period i Varberg och det är Erik Bökman.
Källa: Varbergs stadsförsamling AI:1 (1785-1796) Bild 165 / sid 91
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2023 ge ut nummer 9 i den populära serien, som omfattar åren 1815-2022.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1800-1814. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL
© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies