genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Jansdotter, Ingeborg, Värmland, född 18202011-01-06 00:38

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=24757
2011-01-04 15:24 

Söker efter föräldrarna till Ingeborg Jansdotter född 1820, min momors mormor. Hon var gift med Nils Jansson och fick 11 barn. Familjen bodde ett tag i Stensgårds utskog.
  SVAR 2011-01-04 20:00

Laila!
Jag förmodar att du redan har uppgifter om torpet Kossi-Hagen, och namnen på de elva barnen?

Hälsningar
Anders A
  SVAR 2011-01-05 10:37

Det verkar som om Ingeborg var ett populärt namn i Fryksände. Ser att det finns flera Ingeborg födda 1820. Texten är lite svårläst i Genline. Alla dessa Ingeborg kan ju inte ha fäder med namnet Jan!? Jag tror att en AD-on- läsare kan hitta föräldrarna!

Anders A
  SVAR 2011-01-05 13:47

Jag hitta en Ingeborg i födelseboken född 1820 fader Jan Andersson och moder Ingeborg Jonsdotter de bodde i Bada men vid en snabb koll hitta jag inte dem i husförhöret men jag ska titta bättre när jag får tid
mvh
Anita
  SVAR 2011-01-05 14:58

Betr. torpet Kossi-Hagen, vill jag referera till en intressant artikel om torp och torparliv i  värmlandsskogarna i början på 1800-talet. www.lekvattnet.nu

Anders A
  SVAR 2011-01-06 00:38

Tack ska ni ha som försöker hjälpa oss nybörjare!
Tack vare att ett av min mormorsmors syster hade det ovanliga namnet Maria Fretilda så hittade jag skriften om ödegårdar i Lekvattnet (av Benny Ljus och Johannes Persson)och där också berättelsen om Kossi-Hagen finns + många andra intressanta historier om människor i området, den går ladda ned. Det var också där jag fann uppgifterna om Ingeborg Jansdotter som jag nu försöker få veta mer om.

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies