genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016], , Bodarp, 1890 -19002006-02-27 13:50

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=2412
 

Hej Jag har tidigare i detta furum eftersökt upgifter om en ana som bodde i Bodarp församling, Skytts härad. Tyvärr utan resultat. Nu har jag haft möjlighet att titta i Genline och ser där att vara sig Bodarp, Skegrie eller Håslöv församlingar finna med för aktuella år. Ej heller finns de med i Landsarkivets förteckning över inlämnat material, samma trista resultat i Digi Arkiv. De slutat alla runt 1860 - 1880. Min fråga är nu vart hittar jag informationen om min avlidna ana? Eftersom jag sitter i Visby på Gotland har jag ingen möjlighet att snabbt ta bilen och åka ned till Skytts härad för att söka på ort och ställe. Vilken församling/vilket arkiv kan tänkas ha de aktuella böckerna (Främst dödbok i)så jag kan få fastställd en döddag på min morfars mormor. På förhand tack.
  SVAR

Hej Hans Peter. Det finns ju "scb" utdrag för Malmöhus län på Genline. I varje fall till 1897. Dom finn först på listan av alla församlingar. Kanske finns Bodarp med där, har ej kontrollerat det själv. Hälsar Eivor
  SVAR

Hej! Jag kollade födda år 1892 på "scb" och de återfinns på GID 100012.2.107.55900 för Bodarp. Det borde gå att få fram aktuella uppgifter om man har lite närmare angivet om det är födsel, vigsel eller död samt helst lite närmare begränsning av tiden. MVH Sven-Olle Fjelner
  SVAR

Hej Hans Peter. Hoppas att det är denna ana som det var du ville ha rätt på. Göransdotter Ingrid, född 1821-02-13 i Maglarp. Hon står noterad som avliden i husförhörslängden AI:11; G ID 1188.5.67200, sid 14; död 1891 18/5. Änka 1876 24/4. I dödboken: scb Malmöhus län, G ID 100012.106.1300 Bodarp; Inskrivnings nr.3, 1891-05-18: Göransdotter Ingrid, husmansänka å nr 5 & 6 i Bodarp. Levandsålder enl. dödboken: 70 år 3 månader och 5 dagar. Dödsorsak: Lungsot; enligt pastorns åsikt. Soliga hälsningar Eivor
  SVAR

Hej Eivor Jag skickar dig ett virtuellt fång rosor. Tusind tack, det är precis den person jag har försökt hitta uppgifter på. Nu kan jag ta livet av min morfars mormor i god ordning. mvh och tack Hans Peter Larsson i Visby
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies