genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Olsson, Anders Emil, Sandviken, född 18782010-12-05 23:16

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=23924
2010-12-05 22:33 

Detta är min farfar och jag undrar till vilken myndighet skall jag vända mig för att få reda på var han bodde (mantalsskriven) från det att han flyttade hemifrån tills han dog (Tulegatan, Sandviken) vet att han bodde på både Odengatan och köpmangatan men inte vilket år.
Samma undran har jag över min morfar som har Hansbogatan i Sandviken uppkallad efter sig, han byggde ett 15-tal fastigheter, var låg dom etc.
Givetvis vill jag ha info även om andra släktingar (avlidna) på 1900-talet.

Vilken myndighet sitter på upplysningar efter 1900 och vad har man rätt att få ta del av, hur mycket är avgiftsbelagt om man skriver och ber om hjälp.

Någon som vet??


Tacksam för svar.

Torbjörn
  SVAR 2010-12-05 23:16

Hej Torbjörn!

Din farfar Anders Emil Olsson föddes 1878-02-24 i Högbo, Gävleborgs län och dog 1955-06-10 i Sandviken. Han gifte sig 1907-11-30 med Brita Kristina Höglund, som föddes 1879-05-11 i Högbo och dog 1958-08-04. Båda bodde vid sin död på Tulegatan 26 A i Sandviken.

Ovanstående uppgifter har jag hämtat från CD-skivan Sveriges dödbok 1901-2009.
När du nu har fått dessa uppgifter så kan du söka upp pastorsexp. i Sandviken för att röna ut var dina farföräldrar bodde tidigare och där får du även reda på vilka volymer de lämnat till ert landsarkiv.

Gå gärna en kvällskurs i släktforskning där du får lära dig alla sökvägar.
Lycka till med fortsatt forskning

mvh Annmargrete Persson
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies