genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Otterstedts Familj, Nils, Fleninge, 1800-tal2010-12-09 05:11

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=23907
2010-12-05 16:48 

Hej, jag har följt en tråd här på forumet som berör Nils Otterstedt (1807-1871) och hans familj i Fleninge.  Nils Otterstedt var min farfars mormors far. Min farfar hette Knut Erik Nilsson (född 1899-1976) hans mamma hette Erika Nilsson, barn till Nils Person (1837- ) och Johanna Nilsdotter (1837) i Fleninge no 21 - Johanna var barn till Nils Otterstedt och Botilla Persdotter. Jag har kommit en bra bit på vägen vad gäller Nils Persons anfädrar (om det är någon som är intresserad) men har problem med det som ligger närmare fram i tiden. Jag vet ex. inte vem som är min farfars pappa. Erika Nilsson (1879-04-03-1966 i Svedala), hans mor, arbetade en tid som strykerska på Kulla Gunnarstorp men verkar ha åkt till Köpenhamn för att föda min farfar. Hur kan jag gå vidare? Finns det något gårdsarkiv på Kulla Gunnarstorp med anställningslistor/invånare på gården som är tillgänglig för allmänheten?
Tacksam för svar.
Gunhild
  SVAR 2010-12-05 17:14

Hej igen,
Ett tillägg: 
Jag söker från DDSS:s databas och har problem att gå längre fram i tiden. Undrar därför om någon av er vet när Nils Persson (1837-) och Johanna Nilsdotter Otterstedt (1837-) dog.

MVH
  SVAR 2010-12-05 17:29

Databasen DDSS går bara till 1894. Jag har försökt hitta Erika Nilsson i Danmark. Är du säker på att din farfar var född i Köpenhamn? Ibland står det bara född i Danmark. Vet du hur länge hans mor var i Danmark? Det fanns en folkräkning 1901, om hon kan finnas med i den?

Eva M

Jag tror inte att det finns inlämnat ett gårdsarkiv för Kulla Gunnarstorp. Jag kan inte hitta det i nad. Men det kan ändå finnas på landsarkivet i Lund bara att det ännu registrerats.
  SVAR 2010-12-05 18:27

Enligt Sveriges dödbok är Knut Erik Nilsson född 19/11 1899 i Helsingborgs stadsfs. Om den faktiska födelsen skedde i Danmark är ovidkommande. Han betecknas som oäkta barn. I första hand bör födelseboken kontrolleras. Även om han var ett oäkta barn, kan faderns namn finnas angivet. Saknas uppgift om faderns namn, är möjligheterna små att identifiera honom, såvida det inte finns annan vägledande information. Ett eventuellt gårdsarkiv ger knappast några spår.
  SVAR 2010-12-09 00:50

Hej Eva och Bo, och tack för all information angående min farfars födelseomständigheter. Jag fick uppgifterna om att hans mor, Erika Nilsson åkte till Danmark i maj samma år som min farfar föddes genom de husförhörslängder som finns om invånarna på Kulla Gunnarstorp (finns på landsarkivet, Lund). Bo, du nämner att i  födelseboken kan jag eventuellt få mer information. Den finner jag i någon av församlingarna i Helsingsborg Stad, eller?
Jag tror vidare att min farfar Erik Nilsson (f. 19/11 1899) växte upp i Helsingborg men vet inte med vem eller var (förmodligen hos några släktingar). Vilken väg är enligt er, bäst att gå för att utforska hans levnadsbana, hemadresser och levnadsomständigheter när jag inte har någon mer detaljerad information?
Tacksam för svar.
Gunhild
  SVAR 2010-12-09 05:11

Hej! Du har uppgiften om födelseförsamlingen. Utifrån födelseboken får du följa honom i församlingsboken. Jag tittade på nad.ra.se. Arkivet finns på landsarkivet i Lund. Jag vet inte om det finns scannat på SVAR.

Eva M
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies