genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Nilsson, Jöns, Kämpinge, 17872006-02-23 13:08

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=2386
 

Hej! Söker föräldrar till Jöns. Hälsningar Anders A
  SVAR

Hej Anders. Någon Liesa född 1804 i Grönby kan jag inte finna - men längderna är svårlästa, så jag reserverar mej för det. Jöns finns däremot, döpt den 30 december 1787. Här är det också svårläst pga fuktskador, men jag kan läsa att hans far hette Nils Ols och förmodligen hette hans mor Kjerstena. Det finns ju cd rom att inhandla och här har man använt en teknik som gör att fuktskadorna ej stör.
  SVAR

Hej Bruno! Tack f. snabbt svar.Då vet jag att FMFFF heter Nils Ols, g.m. Kjerstena.Betr, Liesa är det min FMFMM g.m. Lars Jönsson född i Ö.Torp 1791 han lär ha varit åbo i Gislöv. Hälsn. Anders A
  SVAR

Hej igen, Anders. Jag har farit med osanning. Jöns moder hette Elna. Husförhörslängden 1813: Nils Olsson född 1750 den 21/12 i Reng Hustru Elna Olsson född 1759 den 19/6 i Östra Werlinge Son Jöns född 1787 den 30/12 i Kjempinge Son Henric född 1793 den 13/1 i Kjempinge P. Elna född 1796 den 8/2 i Östra Werlinge. -- Kjerstena var den som bar Jöns till dopet och som troligen var Matts Anderssons hustru. Läsbara dopvittnens namn är Gertrud;Jöns Nilsson; Pål Persson --- Bästa hälsningar Bruno i Helsingborg
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies