genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Andersson, Karl Oskar Vilhelm, Brågarp, född 18842017-03-30 09:21

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=23846
2010-12-02 21:05 

Hej!

Hoppas någon kan hjälpa mig. Jag letar efter information om min farfars far Karl Oskar Vilhelm Andersson (kan även stå som Carl Oscar Wilhelm Andersson/Nilsson). Han föddes den 12 november 1884 i Brågarp och dog den 7 oktober 1977 i Lund. Han var gift med Ida Augusta Rosqvist född den 20 mars 1879 i Bunkeflo och död den 2 mars 1954 i Lund.

Det jag vill veta är var han tog vägen mellan åren 1884 och 1900...har kollat i Sveriges befolkning 1900 och han finns inte med där! Jag hittar hans föräldrar Anders Nilsson och Hanna Nilsdotter, men Karl Oskar Vilhelm finns inte med där.

Tacksam för svar!

/Åsa

  SVAR 2010-12-03 07:52

I Folkräkningen 1890 så bor han fortfarande kvar i Brågarp De bor då i Gullåkra
  SVAR 2010-12-03 09:44

Hej Åsa
Jag har följt honom i husförhöret 1881-1890 bor han med sin förädrar iBrågarp precis som Kerstin skriver i inlägget innan.
1894 flyttar de till Lund
I husförhöret 1892-1897 står han med föräldrarna i Lunds domkyrkoförsamling.
Sedan finns där inte fler husförhör utan då får man titta i församlingsböcker och det har jag inte tillgång till.Fadern kom ju från Knästorp så han kan ju vara dräng där på någon gård.
hittar jag mer hör jag av mig
mvh
Anita
  SVAR 2010-12-19 11:15

Hej!

Tack så jättemycket för svaren! Att hans föräldrar flyttade till Lund visste jag redan, Anders får jobb som trädgårdsarbetare.

Jag är väldigt tacksam för all hjälp! Minns tyvärr inte min gammelfarfar, han dog när jag bara var ett år gammal.

/Åsa.
  SVAR 2017-02-11 01:08

Hej Åsa

Oskar Andersson och Ida Augusta Rosqvist är föräldrar till min mormor Vera Andersson gift Ljung, min mors morfar och min gammel morfar!

Då måste du vara ett barnbarns barn till en av min mormors bröder Alve eller Yngve? Kul och samtidigt lite läskigt att man har släkt

man inte har en aning om. Kommer mycket väl ihåg min gammel morfar Oskar, vi firade alltid jul med honom och hans dotter Doris och min mors kusin som var döv sen barns ben. Oskar spelade munspel som en riktig musiker och var en jättegullig man, som gillade sin familj och barn och barnbarn och barnbarns barn

Mvh

Gunilla Tiliander

  SVAR 2017-02-18 13:17

 

Hej Gunilla!

Vad kul att "möta" en släkting! Jag är barnbarn till Veras bror Gunnar och hans fru Tekla, min far heter Jan och var deras enda barn. Jag minns tyvärr inte Oskar, han dog när jag knappt var ett år (jag är född 1976 i november). Vera minns jag inte heller så mycket av, däremot så bodde vi i närheten av Doris och **** och träffade dem ofta. **** bodde kvar i Oskar och Idas hus fram tills för några år sedan då vi fick sälja huset, **** bor idag på Nöbbelöv. Yngve minns jag med värme, han och Linnea hade alltid tid för mig och jag minns hur Linnea brukade stå och steka köttbullar i deras lilla kök på Måsvägen. Min far, Jan, är väldigt engagerad i min släktforskning, jag forskar även på min mammas sida.

MVH Åsa Andersson

[ en levande person har dolts / moderatorn ]

  SVAR 2017-02-18 15:20

Sv. Bef. 1910: Andersson, Karl Oskar Wilhelm. Arbetare Åkeridräng f.d. f. 1884 i Brågarp (Malmöhus län, Skåne). Gift man (1906-05-16), far i familjen. Maeielund Lunds stadsförs (Malmöhus län, Skåne). ---- Rosquist, Ida Augusta. f. 1879 i Bunkeflo (Malmöhus län, Skåne). H. Gift kvinna, mor i familjen. Maeielund. Lunds stadsförs (Malmöhus län, Skåne). ---- Karl Yngve. f. 1905 i Stora Råby (Malmöhus län, Skåne). hennes oä. s.. Pojke, barn i familjen. ----- Gunnar Algot. f. 1907 i Lund (Malmöhus län, Skåne)- bådas s. Pojke, barn i familjen. ------ Vera Margit Hillevi. f. 1909 i Lund (Malmöhus län, Skåne). d. Flicka, barn i familjen. Maeielund. Lunds stadsförs (Malmöhus län, Skåne)
  SVAR 2017-02-23 21:11

Hej Åsa

Ja naturligtvis Jan kommer jag ihåg min mor Siv´s kusin, även om jag inte träffat din pappa så många gånger , vet också att han hjälpte **** och Doris många ggr. Va kul , jag släktforskar också, vi kan väl höras av per mail så kan vi utbyta lite info om vad vi hittar. 

nillan.nilsson@bredband.net

Mvh

Gunilla

  SVAR 2017-03-30 09:21

Hej!

Klart vi kan höras! Min släktforskning har legat nere ett tag pga. oförutsedda händelser i familjen, men ska förhoppningsvis kunna börja igen på allvar nästa vecka. Jag brukar släktforska tillsammans med min svärmor minst en dag i veckan, det är så givande!

Min e-post adress är: asa.andersson76@gmail.com

Mvh Åsa.

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies