genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Eslövs Nya Cd-skiva?, , , 2006-02-21 09:32

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=2285
 

Hej, Såg i tidigare inlägg att Eslövsbygdens Släkt- och Folklivsforskningsförening gett ut en CD-skiva, CD 2006. Eftersom jag har anor i V. Sallerup med omnejd blev jag nyfiken. Är det enbart V. Sallerup/ Eslöv som är med eller finns omgivande socknar, tex. Lackalänga, också med? Hur långt fram i tiden sträcker sig uppgifterna på skivan? Efter 1899? Hur får jag tag i ett ex av skivan? Tack på förhand! Mvh Birgitta Sjöholm
  SVAR

Eslövsbygdens Släkt- och Folklivsforskares nya CD, CD 2006, innehåller bl. a. register och avskrifter av födda/vigda/döda från de 30 församlingar som finns eller har funnits i nuvarande Eslövs och Höörs kommuner, totalt mer än 278.000 poster. Dessutom gravstensinventeringar från Eslöv, V. Sallerup, Örtofta och Hammarlunda, vissa kartor, föreningens utgivna medlemstidningar (1/1987 - 3/2005), arkivregister för Eslövs kommun och en del utskrivbara formulär. Födda/vigda/döda avser från det kyrkoböckerna börjar och fram till och med år 1930. Flera av församlingarna har böcker som börjar på 1640-talet, medan andra, på grund av bränder eller andra orsaker, inte börjar förrän i slutet av 1700-talet. Hammarlundas och Högseröds tidigaste kyrkoböcker är inte bevarade, men de finns med på skivan rekonstruerade, Hammarlunda från 1737 och Högseröd från 1754. Välkommen till föreningens hemsida http://www.esff.se för mer detaljerad information. Hjördis Meijer
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies