genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Hieronymus, Jacob, Väla Kropp Skåne, 18012006-02-20 20:02

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=2237
 

Vet att Jacob H.gifte sig med pigan Pernilla Hansdotter 1836 i Kropp.Pernilla H.var född 1805 på Filboena, Helsingborg.Barn födda.Tre söner ,Nils 1837,Olof 1840,Peter 1843.Har släktskap med Olof.Finns det någon som har information om dessa personer.
  SVAR

De fick minst 5 barn. Deras födelse finns med på http://www.ddss.nu, där Kropps födelseböcker finns registrerade. När Olof föddes bodde familjen på No. 2 Väla och sedan flyttade de tydligen till Hyllstorp. Jacob anges vara lumpsamlare. Även dödböckerna för Kropp finns registrerade och Jacob avled som fattighjon i Arbetshuset, Kropp 1882-09-14 i en ålder av 80 år, 9 månader och 23 dagar. Hustrun Pernilla Hansdotter avled på N-o 5 Kropps Arbetsinrättning, Kropp 1888-01-07 i en ålder av 82 år, 3 månader och 13 dagar.
  SVAR

Även Kropps vigselböcker finns på DDSS. Jacob och Pernilla gifte sig där 1836-01-02 och under Övrigt står: Då min Dotter Pernilla Hans Dotter ingådt ägtenskapsförbindelse med Dräng Jacob Hjeronymusson i Mörarps Hjortshög lemnar jag mitt samtycke dertill med tagande af allt ansvar för denna förbindelses laglighet. Kropp den 24 Oct. 1835 Hans H S S Svensson Husman på N-o 10 Filborna
  SVAR

Här är Jacobs födelsenotis i Kropp 1801 29/11. Föräldrarna heter Geronimus Jacobsson och Olu Bengtsdotter i Hjortshög.

Bilden är från GenlineKlicka för en större bild

kropp_fb_1801_GID_1281.20.6900.gif
  SVAR

Hej! Tack för hjälpen jag fått.Det glädjer mig.Min fråga: Är Hyllstorp en plats eller gård? Finns det möjlighet att söka vidare ang. Olof,om han flyttade,ingick äktenskap?Funderar mycket över namnet Hieronymus.Efter som Jacobs pappa heter Geronimus Jacobsson.
  SVAR

Hej Annalisa, Du kan söka vidare efter Olofs öden i husförhörslängderna. Hyllstorp tror jag är en mindre by eller kanske bara gård i Kropps församling. Geronimus/Hieronymus är ju ett ovanligt och spännande namn. Jacob hette alltså egentligen Hieronymusson, men kanske valde att korta ner det till bara Hieronymus. Det framgår säkert också av källorna. Jag har faktiskt forskat på några med detta namn i Skåne, och det är mycket möjligt att Hieronymus Jacobsson är släkt med dem. Det gäller dels en med samma namn, Hieronymus Jacobsson, som levde 1691-1737 i Strövelstorp. Dels några av de tyska glasblåsarna vid Henrikstorp i Perstorp, som hade detta förnamn Hieronymus.
  SVAR

>Är Hyllstorp en plats eller gård? < I min Rosenberg (1882) står: Hyllstorp. By i Kropps sn, Luggude hd, Malmöhus län
  SVAR

Hej!Har svårt för att hitta Olof.Hyllstorp har jag forskat på.Återkommer till namnet Hieronymus-son.Sveriges befolkning 1890 Finns personer som avlidit så sent som 1997,födda i Sverige, Danmark och Tyskland.Undrar om det finns flera upplysningar.
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2023 ge ut nummer 9 i den populära serien, som omfattar åren 1815-2022.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1800-1814. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL
© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies