genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Klein / Klink, Johanna Christina, Fosie, Malmö, född 18282010-11-12 13:22

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=23371
2010-11-10 21:25 

Hej!

Har kommit till någonting konstigt som jag hoppas någon har svar på.
Johanna Christina född 25/10 1828. Det står iband Klink och ibland Klein. Hon gifte sig med Håkan Thorsson f. 1823 i Skillinge, fick 6 barn ihopa där Frans Petter thorsson är min ana. Men min fråga är: Är dte någon som vet om det är Klein eller klink, som sagt det står olika hela tiden.. behöver hjälp.

Med vänliga hälsningar
  SVAR 2010-11-11 14:31

Tittar man i Fosies födelsebok så står i alla fall att fadern är tulluppsyningsmannen C.M. Klein, så det rätta borde vara Klein. Modern är Bengta Maria Pålsson 26 år.

Kallas även fadern ibland Klink?
  SVAR 2010-11-11 19:54

Nej jag vet inte om han brukar kallas Klink,  Johanna Christina dog 1882. Har bara register på sveriges befolkning fr 1880 och framåt. Där står det: Fader: Håkan Thorsson. Moder: Johanna Christina Klink född i fosie. Tycker det är skumt. Det är ju två helt olika efternamn enligt mig. Jag fått fram att Johanna Christinas föräldrar hette så som du skrev också men vill veta varför det står Klink ibland? Så jag inte tar fel person i mitt släktträd.. har kommit rätt långt på den grenen annars.

Men som sagt Klein och Klink låter ej samma.
  SVAR 2010-11-11 20:29

Hej Tina! 

Ja, om du bara har befolkningsskivor sa kommer du ej sa langt pa dem. Hon star som Klink i 1880 befolk. sa sant men du far tanka pa att det ar indexerat, avskrivet fran bocker av manniskor. Hon ar gift med Hakan Thorsson sa det bor vara hon och ingen annan. Om du har hennes fodelsedata fran hennes dod och du har resten av familjen sa bor du veta om det stammer tycker jag. Hon foddes i Fosie den 25 oktober 1828. Hon hade en son som hette Frans Peter Thorsson, din ana. De lever i Ostra Hoby 1880 och dar ar Frans Peter fodd. Jagvet inte anledningen till att hon kanske (eller kyrksskrivaren) skrev henne som Klink istallet for Klein, men det kan du utreda genom att besoka ditt narmsta stora bibliotek som bor ha tillgang till nan av de stora on-line tjansterna Genline, SVAR eller AD Online, sa att du kan leta dig fran till olika stavningar. Kanske var Klein en felstavning da hon foddes, det ser du om du fortsatter och foljer hennes far bakat.

Susanna
  SVAR 2010-11-11 20:42

Hej
Hennes far Carl Magnus Klein född 29/1 1796 i Skanör är son till Anton Klein och Johanna Norman
Jag har kollat i födelseboken
mvh
Anita
  SVAR 2010-11-11 22:57

Hej Anita! 

Ja da ar ju saken biff! Hon ar en Klein och inget annat!

Susanna
  SVAR 2010-11-12 13:22

Tack så mycket för alla hjälpsamma svar. Då borde det vara Klein eftersom jag har hennes far, farfar m.fl som är Klein. Men ska kolla upp varför det stavades Klink. Men utgår att det skall vara Klein och ingenting annat. Kan som sagt vara en felstavning av någon form eller vad som. På Klein grenen har jag kommit till mitten av 1600 talet, så dte måste vara Klein, Alla namn som du nämde Anita stämmer . Johanna Christinas Farfar var Anton Klein.

Med vänliga hälsningar
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies