genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Wilhelm, Karl, Värmland, född 188305042011-02-21 19:12

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=23278
2010-11-04 16:22 

Jag letar efter uppgifter om Carl Wilhelm född i Karlstad år 18830504 det kan vara från hela Värmland, son till Paul Wilhelm och Augusta flicknamn Turin. Nyligen fick jag ett svar att det finns en Carl Wilhelm men det stämmer inte namn på hans föräldrar.

Carl, som tonåring gav sig i väg efter ett arbete och till sist hamnade han i Polen och där gifte han sig men en polsk flicka Regina år 1910 - han återvände aldrig till Sverige.Han dog 19500401 i Polen.

Enligt polskt vigselbevis så var Carl protestant och äkta svensk och i samband med giftermålet döptes han till katolik.

Hans barn, en dotter Marianna är 90 år och hon bor i Polen , hon minns vagt, att Carls far hette Paul och ,att Carl hade också en bror som hette Paul.I dag kom andra uppgifter i e-meil till mig. Ätlingar till Carl wilhelm började forska i genealogi och upptäckte att det finns ätlingar till Gotlib Wilhem även han en svensk man. Troligen det var bror till Carl.De två bröderna bodde långt ifrån varandra  i Polen och hade inte någon kontakt . Sammanlagt finns det 150 personer i Polen som är ätlingar till de två bröder.

Sonson till Gotlib Wilhelm minns vagt,att farfar Gotlib berättade att hans  föräldrar dog mycket tidigt och de två bröderna skulle till Bornholm, men båten förliste och de två på något sätt räddades och kom till Polen.
Det finns en annan utsaga att de två bröder hade en kakelfabrik i Polen i region Mazury och fraktade gods till sin fabrik och båten förliste.
Jag vore tacksam för alla tips jag kan få av Er och skicka vidare till Polen.
Mvh Maria
  SVAR 2011-02-21 19:12

"Krist" kan kanske ´vara Kristianstad? Kolla födelseböckerna i församligarna i och runt Kristianstad. 
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies