genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Granath, Anders, Usa, 1910-19652010-10-20 22:45

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=22980
2010-10-20 20:08 

Utvandrade från Sverige, Gagnef, Moje 1910 till Usa, anlände till New York. Gift i Sverige med Anna Andersson Granath men utvandrade och lämnade familj kvar i Sverige. Kom aldrig mer hem. Vad hände med Anders. Någon som vet?
  SVAR 2010-10-20 21:04

Hej!
Jag undrar varför du skriver 1910-1965. Det känns som att du sitter inne med information. Om du vet att han dog 1965, då vet du väl också var han dog och kan beställa death certificate. OK vissa delstater har en sekretess på 50 år, bl a New York City.

Eva M
  SVAR 2010-10-20 21:35

Vi är intresserade var han bodde under sin tid i USA, om han har några barn bl a.
  SVAR 2010-10-20 21:48

Hej Lena! 

Ja vad vet du, sa vi inte letar i onodan efter uppgifter som du redan har. Anders Granat anlander till Boston, som du sager, den 14 april 1910. Han skall till en van, A Sjoqvist i Lynn, MA. Han ar fodd den 29 mars 1883 i Gagnef enl. de svenska ship manifest som jag hittar for hans avresa fr Goteborg. Men uppgifter fran hans Boston inresa uppger att han ar fodd i Norge. Vet du vilket som stammer? Det kan vara avgorande da man soker vidare i andra dokument. Vidare sa utvandrar en Olof fran Moje 1911 och en Brita ocksa forsta gangen 1911, ocksa fran Moje. Ar de slakt?
Jag finner en Andrew Granat (i WW2 draft, 1942) som bor i Jefferson, NH. Hans adress ar c/o Geo Carron i Meadow, NH. Han arbetar for en Frank Stone i Jefferson, NH. Jag finner ingen dod (i SSDI) 1965, men jag vet inte var du letat riktigt och var du fatt det ifran. (Den Andrew Garnet som avled i Ohio 1965 ar inte han). I 1930 census lever han inneboende i NH, Jefferson (precis som i WW2 draft). Han arbetar som farm laborer och han star som gift, 22 ar gammal vid vigseln. Han ar fortfarande en alien, dvs. han har inte amerikanskt medborgarskap. Och om han inte far sitt medborgarskap sa kommer han ej heller att finnas i SSDI som avliden, och blir svar att spara.

Susanna
  SVAR 2010-10-20 22:45

  >  Hej Lena! 
  >  
  >  Ja vad vet du, sa vi inte letar i onodan efter uppgifter som du redan har. Anders Granat anlander till Boston, som du sager, den 14 april 1910. Han skall till en van, A Sjoqvist i Lynn, MA. Han ar fodd den 29 mars 1883 i Gagnef enl. de svenska ship manifest som jag hittar for hans avresa fr Goteborg. Men uppgifter fran hans Boston inresa uppger att han ar fodd i Norge. Vet du vilket som stammer? Det kan vara avgorande da man soker vidare i andra dokument. Vidare sa utvandrar en Olof fran Moje 1911 och en Brita ocksa forsta gangen 1911, ocksa fran Moje. Ar de slakt?
  >  Jag finner en Andrew Granat (i WW2 draft, 1942) som bor i Jefferson, NH. Hans adress ar c/o Geo Carron i Meadow, NH. Han arbetar for en Frank Stone i Jefferson, NH. Jag finner ingen dod (i SSDI) 1965, men jag vet inte var du letat riktigt och var du fatt det ifran. (Den Andrew Garnet som avled i Ohio 1965 ar inte han). I 1930 census lever han inneboende i NH, Jefferson (precis som i WW2 draft). Han arbetar som farm laborer och han star som gift, 22 ar gammal vid vigseln. Han ar fortfarande en alien, dvs. han har inte amerikanskt medborgarskap. Och om han inte far sitt medborgarskap sa kommer han ej heller att finnas i SSDI som avliden, och blir svar att spara.
  >  
  >  Susanna


Hej och förlåt om jag skriver i den här tråden men jag ser att du har tillgång till USA census?
Har du lust att kika på personen jag lagt in en tråd om lite längre ned: Bengta Olsdotter i Hammarlöv som for till Amerika
Vänligen
Elisabeth

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies