genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Petersson?, Anna Kristina, Viskafors, levde 18632010-10-16 08:45

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=22842
2010-10-15 13:43 

 Hej, jag söker en kvinna med namn Anna Kristina , efternamnet kan vara Petersson, eftersom barnen hette så. Hon uppges ha levt i Viskafors 1863 då första barnet föddes, John Alfred. Gustav Hjalmar eller Hjalmar Gustav är barn nummer 2 och född 1865, dotter Ottilia född 1867 och ytterligare en son född 1869. Modern dog när barnen var små, således efter 1869. Ingen uppgift om fadern. Barnen blev placerade i fosterhem. Jag hittar inte kyrkböckerna från Viskafors. Barnen emigregrade till USA när de var tonåringar, och deras släktingar söker efter sina rötter. Kan någon hjälpa mig med tips, var man kan finna dessa personer i kyrkböckerna? Det verkar inte som Viskafors har varit en församling utan att det har hört till Kinnarumma. Men Viskafors finns inte i Husf.längderna där.Tacksam för hjälpen,
Gunilla Mäenpää

  SVAR 2010-10-16 08:45

Hej
Jag sökte på Viskafors församling fick då fram att dte tillhör Kinnarumma eller Seglora men det finns inte med där.Jag sökte även på family search och då stod där Viskafors fabrik Borås men de fanns inte där heller.
Där stod att Anna Kristina skulle vara född 1841 och att Gustav Hjalmar dött 1931 men det är ju en andra hands källa så man måste kolla med kyrkböckerna först.
Så där de föddes måste gå under en annan församling
mvh
Anita
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies