genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Jönson Boy, Åke, Mala, Vankiva, gift 18662010-10-06 19:15

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=22606
2010-10-06 17:43 

Hej. Kan inte hitta f. församling och far/mors namn (dopattest) till Åke Jönsson Boij/Boy ( skrivet olika, kan det vara något annat än ett soldatnamn? någon som vet ? ), f.1837 gift med Christina Persdotter 1866-01-31 i Mala (Vankiva). Åke vid vigsel 29 år, är f.d. husar men i soldatregistret hittar jag bara en Åke Jönsson Boy, husar, f. 1827. Kan de ha skrivit fel med 10 år eller vad rör det sig om? Letar efter info om Åke och var han kommer ifrån, hans anor och fars namn.

En annan ana som förvirrar är Jöns Persson (och senare vid dop av deras dotter med tillagt namn Lagerqvist); den som Åkes dotter Karolina Åkesdotter Boy ( 1866-07-28, Mala) gifter sig med 1886-11-13 i Mala. (Letar efter resandefolk el liknande i släkten och en av vittnena är "gårdfarihandlare" men det kan väl kanske inte ha med resande att göra. ) Jöns Persson f. 1858-07-08 , men vilka är hans far och mor och var härstammar han ifrån?
tacksam för svar
det blev tripletter efter att jag uppdaterat, de senare två inläggen kan gärna tas bort av moderator tack?
  SVAR 2010-10-06 19:15

Hej !

Post 1880-11-51-720

Jonsson Boij, Åke
Torpare

f. 1832 i Bälinge (Älvsborgs län, Västergötland)

Gift man, far i familjen

Mala
Vankiva (Kristianstads län, Skåne)

Registrerad födelseort: Bälinge Älvsborgs län
Hustru Christina och två döttrar Karolina och Matilda  född 1871 båda födda  i Mala Vankiva i Skåne felkarta inlagt
Från Sveriges befolkning 1880
Hälsning Birgitta
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies