genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Oskarsson, Nils Albin, Fosie, 1899-11-202006-02-14 17:44

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=2235
 

Hej Jag undrar om någon vänlig själ skulle vilja slå upp vad Nils föräldrar hette och även skriva upp deras födelseuppgift! Förra gången jag var på biblioteket så försökte jag att slå upp honom men lyckades inte ens att hitta Fosies födelseuppgifter på Genline innan jag var tvungen att springa till bussen... Nils* Albin Oskarsson gifte sig 1924-12-26 med Hilma* Maria Hansson (född 1905-02-21 i Stora Köpinge) och fick med henne 11 barn! Nils dog 1976-01-08 i Ystad och Hilma dog 1987-10-17 i Ystad. Paret är min svägerskas mormors föräldrar. Om det är någon som är intresserad av Hilmas anfädrar så känner jag till ungefär tre led bakåt. Tusen tack på förhand!
  SVAR

Hej! Några födelseuppgifter för 1899 finns inte på Genline. Inte ens SCB-uppgifterna går så långt. Men på SVAR och i "folkräkningen 1900" så hittade jag den här familjen: Fam. nr 1 Oskar Richard Valdemar Nilsson, f. 1878 i Västra Alstad Malmöhus län, Gardist f. d. Betty Månsson, f. 1881 i Fosie Malmöhus län Nils Albin, f. 1899 i Fosie Malmöhus län
  SVAR

Kollade DDSS, och enligt deras databas ska födelsedatumet vara 1899-12-20 i Fosie. Fosie Födelsedatum: 1899-12-20 Barnets förnamn: Nils Albin Äkt. börd: inom äktenskapet Moder: Betty Månsson Fader: Oskar Rickard Vald. Nilsson titel: gardist f. ort: Hindby N. 7 Övrigt: Modern är född 5/12 1881 Sidnummer: 41 Sida i Hfl: 338 H. Källa: Fosie CI:5 // Ingvar
  SVAR

Hej Tusen tack för hjälpen! Inte konstigt att jag inte hittade till födelseboken 1899 i Fosie på Genline!!! Däremot så undrar jag fortfarande hur jag kunde missa att Fosie finns med på DDSS??? Tack än en gång!
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2023 ge ut nummer 9 i den populära serien, som omfattar åren 1815-2022.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1800-1814. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL
© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies