genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Enocksson, Essie, Kalleberga 7, född 19312010-09-11 12:30

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=22060
2010-09-10 23:51 

Hejsan
Finns det någon snäll själ som vet vart Kalleberga 7 i Kallinge finns? OM byggnaden finns kvar.
Ja jag vet att man inte får söka på personer som lever, men inte lätt att fråga mormor när hon inte är sig själv ibland. Min mamma vet bara Kalleberga 7 i Kallinge, så där fick jag inte heller mycket hjälp.
Det är BARA stället/byggnaden jag vill veta om det finns kvar. För min mormor föddes där 1931 08 09

Jag har frågat lantmäteriet också, men det var ingen hjälp där heller.

MVH: Roger Törnström
  SVAR 2010-09-11 00:32

Hej!

Den uppgiften finns på www.eniro.se
Här finns också en karta som visar dig dit.

Hälsningar
Anders A
  SVAR 2010-09-11 11:26

Hej Anders.
Tack, men det ska inte vara Kallebergavägen 7 vad jag har förstått det rätt. För enligt SVAR så ska det vara Kalleberga 7.
Då vi kollat med lantmäteriet så hittade vi bara Kalleberga 7:100 och så vidare. Hittade många Kalleberga 7
Jag frågade mamma innan, och hon sa mot område Hyndekulla skulle detta Kalleberga 7 ligga. Hittade att det ska tydligen vara beteckning Kalleberga 7  6:161
Det är bara jag som är nyfiken på om byggnaden finns kvar. Sen får jag hoppas på att jag får fotografera huset för nuvarande ägare
Jag begär att INGEN ska leta och slita håret av sig  Jag bor bara 5 kilometer därifrån, så när jag tänker på det och ser nån äldre person så brukar jag fråga dom. Men när jag har frågat så ser dom ut som ett frågetecken*ler*

MVH: Roger Törnström
  SVAR 2010-09-11 12:25

Hej igen!

jag missuppfattade. Har inte tillgång till mitt släktforskarabonnemang just nu, skall titta i nästa vecka, kan finnas i husförhörslängder och ev. bland lantmäteriets historiska kartor. Har ni ingen släktforskarförening eller hembygdsförening i Ronneby? Någonstans bör du kunna hitta uppgifterna.

Hälsningar
Anders A
  SVAR 2010-09-11 12:30

i Svenska ortnamn 1999 (CD) står Hyndekulla som samlad bebyggelse. Kartblad 3FNV (RK 90: X=1468875, Y=6233452, men det blir ändå inte någon tomt av det, väl.
hälsn. Arne
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies