genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Åkerman, Magnus, Munka-ljungby, 18442006-02-11 09:51

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=2193
 

Vill veta om någon vet om magnus åkerman född 1844 var född i munka-Ljungby om han hade några syskon Mycket tacksam om någon kan gr mig svar
  SVAR

Jodå, Anita. Statdrängen Magnus Åkerman var född i Munka Ljungby och han hade flera syskon. Han flyttade senare till Gustafslund i Helsingborg med sin familj. Faktiskt ganska nära där jag bor nu
  SVAR

Vet någon något mer om dessa syskon vad dom hette Var skall man leta. Jag är född åkerman så jag är lite nyfiken från magnus är jag fjärde generationen
  SVAR

Hej igen Anita. Var skall man leta ? Bra fråga och lätt svar: I husförhörslängden för Munka Ljungby. I det här fallet är det kanske inte så lätt, eftersom de som fattighjon inte hade någon adress. Syskon: Maria född 1835 Anders född 1838 Christine född 1842 Secilia född 1848 och så Magnus förstås. Efter 1848 flyttade familjen, och om det föddes fler barn har jag inte haft tid att utforska. Försök själv! Bästa hälsningar Bruno i Helsingborg
  SVAR

Anita! I hfl för Munka Ljungby 1845-1846 finns familjen registrerad under Finsborg. GID 1473.10.60900. Torparen Johannes Månsson Åkerman. Född 1804 6/5 i Fjerestad (M) Hustrun Hanna Nilsdotter. Född 1816 27/4 i Risekatslösa (M) Följande barn: Anders född 1838 7/2 i Hässlunda Maria född 1835 13/4 i Hässlunda Christina född 1842 4/2 i Munka Ljungby Magnus född 1844 26/11 i Munka Ljungby döpt 1/12. Familjen inflyttar till Munka Ljungby 1840 från Frillestad. Anders gifter sig med Oliva Tornblad och de fick tillsammans åtta barn. Troligtvis utvandrar Anders med sin familj till USA.
  SVAR

Jag är mycket tacksam för de svar jag fått. Vet någon något mer så tar jag tacksamt emot allt om släkten. Hade tänkt mig att ta till arkivet i Lund men vet inte riktigt var man ska börja leta.
  SVAR

Var bor du? Mikrokort för Munka Ljungby och läsapparater finns t.ex på Ängelholms stadsbibliotek.
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies