genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Jacobi Tillaus El. Tillaeus, Laurentius, Lima (W), 1690-17322012-01-09 16:05

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=21966
2010-09-06 21:39 

Jag söker uppgifter om denne Laurentius Jacobi Tillaus eller Tillaeus, Långstrand, Lima (W) som är far till en av mina förfäder. De enda uppgifter jag hittat är dels i födelseboken för min anfader och i husförhör A1:1 s 62, Lima (W) där han står som död under tiden 1690-1732. Då namnet verkar något latinskt är jag nyfiken på hans bakgrund, och hoppas på hjälp.
  SVAR 2012-01-09 12:54

Jag har ett dopvittne: Probsten och kyrkioherden Mr. Tillaus i Badelunda (U) C:1 sid 16. Prästen (Sacellan) Jonas Arhusius dotter Chatarina.
  SVAR 2012-01-09 15:39

Kyrkoherden Nils (Nicolaus) Nilsson Tiblaeus i Badelunda känner jag till. Född beräknat 1645, död (begravningsdag) 27/3 1715 i Badelunda. Jag känner dock inte till hans födelseort, hans föräldrar och hans syskon och vet således inte om det finns ett samband med Tillaeus i Lima. Upplysningsvis: Tiblaeus är ett latinskt namn ochj därför hade döttrarna till Nils Tiblaeus efternamnet Tiblea.
  SVAR 2012-01-09 16:05

Hej!
Konstaterar bara att det finns gott om Tillaeus på Google, hur gammal släkten är framgår väl inte men det finns bl.a. en Georgius Tillaeus, f. 1614, vars far hette Anders Persson.

Hälsningar
Anders A
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies