genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Loeb, Karl Johan Frans, Danmark, 18922010-08-15 13:15

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=21539
2010-08-14 09:42 

K J F  f 17/2 1892 i Silkeborg [ han var bror till min svärmor ]
han flyttade till Aalborg var i Aalborg bodde han? när dog han ?
De hade 3 barn Sigrid, Frirz, Edit  var bor dessa barn ?
Tacksam för svar
Arne
  SVAR 2010-08-14 14:56

Hej!
I staden Ålborg finns det ca. 3 församlingar. Sen är ju Ålborg också ett amt med många församlingar. Det finns folkräkningar, den sista som är offentlig är 1925, men de är inte fullständigt registrerade.  När ungefär är de tre barnen födda? Är de födda i Ålborg före 1928 kan du hitta dem på arkivalieronline.dk  Ungefär samma tid för avlidna. Arkivalieronline är gratis. Det är bara att registrera sig och köra igång.
Du skulle kunna lägga din efterlysning på dis-danmark.dk  Där finns det många duktiga släktforskare.
Det kan finnas adressböcker för Ålborg där hans adress finns. Det är mycket svårare att finna folk i Danmark i nutid eftersom Danmark har lite andra sekretessregler än vi.

Eva M
  SVAR 2010-08-14 20:35

Tack Eva för mail. Jag har varit inne och sökt på flera av kyrkbökerna utan att ha fått något om familjen Loeb. Jag vet att K.F.j gick ur Danska kyrkan . Kan det vara så att inga uppgifter lämnas?
Tack än en gång !
Arne
  SVAR 2010-08-15 08:49

Jag såg i födelseboken från Silkeborg att han lämnade kyrkan 6/3 1916 enl. skrivelse från sognepraest S C Sørensen i Aalborg. Förslag: gå in på församlingarna i Ålborg 1916. Kolla på några ställen dop,vigslar och begravningar etc. Längst till höger står prästens namn. Hittar du Sørensen så är det antagligen i den församlingen han bodde. Han var 24 år när han lämnade kyrkan.
Hade han gift sig dessförinnan? Kolla vigslar före 1916. Han kan ju ha gift sig borgerligt. Jag tror borgerliga vigslar inte finns i kyrkoboken.
Jag vet inte var barn till föräldrar som inte var medlemmar i folkekirken blev registrerade. Man kan ju tänka sig att andra samfund har registreringsrätt. Men om inte alls tillhörde en kyrka?
Än en gång: skriv din efterlysning på dis-danmark.dk Jag tror att du får hjälp ganska omgående.

Eva M

  SVAR 2010-08-15 09:07

Tusen tack  Eva !
Jag gör som det du har rekommenderat.
Skulle det vara så att du finner något av vikt  kanske du vill höra av dig igen.
Ha det så bra
Arne
  SVAR 2010-08-15 11:37

Hej, jeg tror nok at fødsler og dødfald bliver registret i kirkebøgerne, også selv om personen ikke er medlem af folkekirken. Det sker muligvis i et særligt afsnit i kirkebogen.
Mvh Gudrun
  SVAR 2010-08-15 12:22

Hej!

Jag har en gån i tiden utbildat mig till det ämbete i Danmark som heter Kordegn, det är den person som sitter på kyrkokontoret i Danmark och tar hand om bl.a. registrering i kyrkoböckerna (ministerialböcker). Systemet bygger på att kordegnen för en uppsättning ministerialböcker och kyrkoherden för en annan uppsättning ministerialböcker. Var och en skriver in efter samma anmälan så felskrivningar skall undvikas/upptäckas.

Da vi flyttade från Danmark 1979 och vad vi vet hela tiden innan medan det har funnits kyrkoböcker i Danmark, registrerades alla födda i kyrkoboken i det socken där barnet blev född. Oavsett om föräldrarna var medlemmar av Folkekirken eller ej. Samma sak gäller döda, de registrerades också i den församling där de avled.

Tilllbakamälding gick sedan till den församling där barnet/den avlidna bodde.

Fanns en BB i en församling kunde det alltså bli en ganska betungande arbetsbörda för kyrkontoret med mängder av födsler att registrera dagligen och kolla upp att barnen nu fick namn inom föreskriven tid.

mvh Hans Peter Larsson
  SVAR 2010-08-15 13:05

Hej Gudrun och tack för mail:et
Jag har oxo fått ett mail från  Hans Peter som var Kordegen i Danmark han säger att allt registeras i kyrkböcker.
Ha en skön dag !
Arne
  SVAR 2010-08-15 13:15

Många tack Hans Peter  för upplysningen om registering i Danska kyrkböcker så
jag fortsätter sökandet i Aalborg.
Jag fick även några bra tips av Eva som kanske underlättar sökandet.
Än en gång ett stort tack
Arne

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies