genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Grip, Jan Erik, Landskrona, 1928-06-042006-02-08 08:33

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=2117
 

Hej forskare, Jag behöver hjälp med att finna Jan Erik Grip, senaste datum för hans existen är juni 1933, på en bouppteckning, som han besöker tillsammans med änkan (mamma) Lisa Grip (född Jakobsson), och hennes far J Jakobsson, skolvaktmästare från Höör. Allt som kan tänkas leda mig in på rätt spår är av stort intresse. Tacka på förhand Lennart Hallbäck
  SVAR

Går att spåra på skattemyndigheten när du har födelse tiden prova kan ju finnas i livet
  SVAR

Hej & Tack, Jag har gjort ett trevande åt det hållet, utan framgång. Hade jag bara fått tag på modern så hade det kanske funkat bättre. Min stora förhoppning är givetvis att hitta Jan Erik Grip, tack för din hjälp
  SVAR

Har kollat folkräkningarna både 1970 och 1980, samt dödskivan, men hittar inte Jan Erik där - åtminstone ingen som är född 1928. Den ende jag hittade var född 1942, och det kan ju inte vara rätt person. Hittar inte modern heller (bara en Anna Lisa, som föddes 1914 i Söderhamn, och som även bodde där när hon avled).
  SVAR

Hmmm, det är åter jag som bugar mig. Mamman till pojken borde man ju kunna finna på något vänster, Lisa Grip, hon var ju trotts allt född Jakobsson, med en pappa som var skolvaktmästare "J Jakobsson i Höör" Kan det finnas något register inom skolvärlden kanske, tack än en gång. Lennart
  SVAR

Hej Lennart. Jag vet ju inte var Du bor, men har Du inte alltför långt till Landskrona, och vet Du med säkerhet att Jan Erik är född där, och vet Du säkert att Du har rätt födelsedatum: Tag Dej då till svenska kyrkans exp. och be att få titta i födelseboken. Sedan kan Du lätt följa var det blev av honom. Det GÅR att skriva till nämnd exp också, men då kan det ta tid. Kyrkoböckerna från 1928 finns fortfarande på kyrkans exp. i Landskrona. Lycka till
  SVAR

Hej Bruno, Hmmm, Jag bor i Kungsbacka. Ditt förslag är bra, men vid kontakt med kyrkansexp (förra veckan). så fick jag information om att dessa böcker vart nedpackade för flytt till Landsarkivet i Lund, och omöjliga att få tag på. I bästa fall så skulle böckerna hämtas inom kort. läget känns låst, på något sätt så känns tiden i det här ärendet mkt viktig.
  SVAR

Sökte i folkräkningen 1900 efter fadern (skolvaktmästaren), men hittade ingen som passar in. Fast han kanske inte var skolvaktmästare 1900.
  SVAR

Hej igen, Lennart. Ja, det var ju rackarns snopet. Jag hade kontakt med LA nyligen, och då svarade man om Landskonra- böckerna att det "hade varit på tal" att de skulle överflyttas... Men, Lennar, vet Du om det finns flera Gripar i Lndskrona, dvs flera släkter ?
  SVAR

Jag känner till en familj Grip i Landskrona, nämligen muraren Nils Fredrik Vilhelm Grip (f 1862 17/7 i Landskrona), som med hustrun Lena Magdalena Holm (f 1865 30/3 i Björka) hade barnen Nils Gustav 1889 9/1 (död 21/6 s å), Otto Herman 1890 25/9, Herta Gunborg 1893 23/7 och Oskar Vilhelm 1895 26/1. De bodde i kvarteret Engelbrekt 16. Källa hfl. Har inte kollad upp dem efter 1895. Någon av de två sönerna skulle ju teoretiskt kunna vara Lisa Jakobssons make 1928.
  SVAR

Oj Oj, börjar med att tacka alla för inlägg och engagemang i mitt sökande. Som liten iaktagelse till dig Anders, så tror jag att du sätter huvudet på spiken. Erik Kristian Valdermar Grip f. 1904-03-16 är lillebror i familjen, och med stor sannolikhet den som är gift med Lisa Grip (född Jakobsson). PS. förlåt dröjsmål har arbetat sent i dag
  SVAR

Vet inte om det är rätt person men 1905-06-07 föddes Anna Elisabet i Höör. Fader Johan Henrik Jakobsson.
  SVAR

Fadern står som urmakare när hon föds. modern bör vara 18800109-394 Jacobsson f. Jansson, Hilda Maria Vilhelmina Yxan 5 Död 27/11 1960. Kyrkobokförd i Landskrona, Landskrona kn (Malmöhus län, Skåne). Född 9/1 1880 i Visby (Gotlands län, Gotland). Änka (19/10 1947). --------------
  SVAR

Fadern 18750119 Jacobsson, Nils Johan Henrik Tycho Brahe 7 Död 19/10 1947. Kyrkobokförd i Landskrona (Malmöhus län, Skåne). Född 19/1 1875 i Höör (Malmöhus län, Skåne). Gift person (8/3 1902).
  SVAR

Hej Kerstin, Börjar med att tacka för din Hjälp. Allt talar för att detta är rätt personer. Anna Elisabeth kan man med stor sannolikhet fastslå som mor till Jan Erik Grip 1928-06-04. Nu gäller det "bara" bara att jag tag på henne för att finna mannen jag söker. En liten ledtråd skulle kunna vara att hon tillsammans med föräldrar flyttar till Limhams sn 19060214. Åter ett jätte tack & en kram till alla som hjälper mig hälsningar Lennart
  SVAR

Det finns en Anna Elisabet född rätt datum i Lund. Men i Höörs födelsebok står även Lund ! Kan vara värt att kolla. 1905-06-07 Hagman, Anna Elisabet Artill g 7D 261 33 Landskrona Kyrkobokförd i Landskrona distrikt 02, fastighet 09119. Född 7/6 1905 i Lund Källa: Mtl Malmöhus län 1971 Gift(23/6 1935). Död 3/6 1983 i Landskrona
  SVAR

Hej igen, Åter igen är det jag som lyfter på hatten. Det man om möjligt kan faställa detta på är väl genom sökning på barn, Finner jag pojken Grip så är saken klar, hoppas givet vis att det skall finnas fler barn. må Lennart Ps. tittar nog inte in mer i dag. Ha en bra kväll
  SVAR

Anna Elisabet Hagman var med stor sannolikhet gift med Axel Osvald Persson Hagman. Han bodde på samma adress som henne och avled det datum hon blev änka. Kanske hon gifte om sig?
  SVAR

Hej Carin, Nog kan det vara så att gifte med Axel Osvald Persson Hagman, är i så fall gifte två. eftersom Jan Erik Grip är född 1928, och var fem vid bouppteckningen juni 1933. Tack för inlägget.
  SVAR

Du kan ju alltid testa med att beställa hem hennes bouppteckning, eller kolla om du hittar henne via skattekontoret. Hennes personnummer var 19050607-3949.
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies