genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Håkansson, Anders Peter, Göteborg Domkyrkoförs., född 4 marts 18562018-02-13 18:38

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=21336
2010-08-05 16:56 

Fra Danmark.
Er der nogen der efterforsker i Anders Peter Håkansson fra Götteborg Domkyrkoförs født 4 marts 1856.
Det er min mors far, han bliver gift i Ronneby, Blekinge d. 28 december 1894 med Augusta Zakrisdotter.
Men hvem er hans mor og far og er der andre søskende, det ville väre rart om der var nogle
der har oplysninger om hans familie m.m.
Med hilsen Hanne Andersen, Damnark.
  SVAR 2010-08-05 17:50

Enligt födelseboken var han född utom äktenskap och "Fadren angafs icke". Modern var pigan Christina Swensdotter, 32 år gammal. Dopvittnen: Johanna Olsson och Gustava Ericsson. Det står inget om var modern bodde, så jag har inte kunnat hitta henne i husförhörslängden, för att se om hon hade fler barn.
  SVAR 2010-08-05 18:22

I Folkräkningen 1890 så är han fånge . Hemorten är fångar och Kronoarbetskarlar utan känd bostad . Hemförsamlingen är Gustavi Domkyrkoförsamling . Han har ingen far när han föds den 4 mars 1856, men modern är pigan Christina Svensdotter

I Folkräkningen 1900 så bor han i Wieryd nr 2 i Ronneby Landsförsamling och är gift med Augusta Zachrisdotter född 1860 i Ronneby Landsförsamling . De har dottern Emelie född 1890 i Ronneby Landsförsamling som är hustruns oä dotter och Johan Viktor Fabian född 1896 i Ronneby Landsförsamling
  SVAR 2018-02-13 18:38

Anders Petter syster Anna Gustava flyttar till Nordamerika 1893 och gifter sig där med min farmors bror Valfrid Fred Asplund och får där 8 barn. Med hälsning Orvar Asplund
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies