genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Lindstedt, Jonas, Harlösa/Hallaröd, född 18082010-08-02 14:44

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=21260
2010-07-31 20:26 

Hej.
Jag söker föräldrarna till Jonas Lindstedt som uppges vara född 1808 01 08. I de tidigare hfl står att han är född i Harlösa och de senare att han föddes i Hallaröd. Jag kan inte hitta honom varken på det ena eller andra stället. Jag har letat igenom födda mellan 1800-1810 samt hfl i både Harlösa och Hallaröd vid tiden för hans födelse. Han dog 1878 06 20 i Hallaröd.
Han gifte sig med Hanna Magdalena Bollvig, f ödd 1806 06 06 Stehag.

Hoppas att någon känner till något om Jonas föräldrar.

Mvh
Annelie Hirschfeld
  SVAR 2010-08-02 13:06

Jag hade för flera år sedan ett utbyte med en kille som heter Johan Lindstedt, som är ättling till Jonas Lindstedt. Bland annat finns en fråga från Johan på Anbytarforum.

Efter mycket om och men kom vi fram till att Jonas Lindstedt är oäkta son till Johanna Richter, och född 1809 8/1 i Norra Vallösa, Sjörup. En bror till Jonas är Hans Christian, som också kallade sig Lindstedt. Han är född i Lund 1805 2/10 och fadern sägs där vara en timmerman Sven Landgren, vilken senare rymmer till Danmark.

Försök få kontakt med Johan Lindstedt för mer information.
  SVAR 2010-08-02 14:44

Hej Anders.
Tack snälla du för hjälpen. Jag ska ta kontakt med Johan och se vad han har att berätta.

Tack en än gång
Annelie Hirschfeld
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies