genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016], Karna, Lilla Isie, 18222006-01-25 22:32

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=2030
 

Skulle någon vilja hjälpa mig med att läsa vad det står om Karnas födelse, jag har verkligen försökt men går bet på detta. GID 1296.28.18600 12juni (Lilla Isie 1764-1830 sid 102) Karna Tackar på förhand Berit Schmidt
  SVAR

Hemskt svårläst. Fadern verkar vara skräddare och husman. Kanske heter han Jöns i förnamn. Lägger in en bild (alltid en bra idé om man vill ha läshjälp) så kanske någon kan läsa bättre.

Bilden är från GenlineKlicka för en större bild

l_isie_fb_1822_GID_1296.28.18600.gif
  SVAR

Tyvärr är kvaliteten på denna bilden för dålig att förstora. "kallades Karna" men resten är tveksamt. Det är nästan att man kan tolka första ordet "dödde"
  SVAR

Så härligt att TVÅ st försökt hjälpa mig!Jag har lusläst husförhörslängder och hittat att Karna hette Jönsdotter, Men prästen skrev ju så illa och hade så dålig penna att resten förblir hemligt!Tackk i alla fall! Berit Schmidt
  SVAR

Hej ! Det ser ut som det behövs en bättre bild. Så här läser jag notisen: "12. föddes skrädd: och husmannen på N: 21 (kan vara 27) Simaremarken wid Vestra Torp Jöns Ericssons flickebarn, som i dopet kallades Karna. Susc: Karna Rasmusd:r. Test: Lars Ericsson åbo i Vestra Torp och pigan Ana Påhlsd:r. Aetas 34". Bild från http://www.digiarkiv.se

Klicka för en större bild

Lilla_Isie_C1.jpg
  SVAR

Hej Niklas ! Det var verkligen stor skillnad på bilderna!Tack så hjärtligt - nu är det inte hemligt längre vem,som är fadern - men vem är modern? Susc är väl den,som bar barnet eller? Med vänlig hälsning och med stort tack Berit
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies